Share
Boravak na plaži je lek za sve što vas muči

Boravak na plaži je lek za sve što vas muči

Svima su nam poznate blagodeti provođenja što više vremena na otvorenom. Šetnja i boravak u prirodi pospešuju kako fizičko, tako i mentalno zdravlje. Znamo da se leto bližu kraju, ali prema najnovijim istraživanjima uvek je pravo vreme za plažu.

Mir koji osećamo dok hodamo peskom, naučnici su definisali kao efekat plavog horizonta. Miris i zvuk morske pene dovodevas do spokoja i svet začas postaje lepše mesto. Promena se ne dešava samo u mozgu, već u celom telu, poletniji ste, odmorniji i opušteniji. U nastavku teksta otkrijte prednosti letovanja ili života kraj mora.

Odlazak na plažu smanjuje stres

Voda je prirodni lek za stres. U njoj se nalazi velika količina pozitivnih jona, koji čine da se osećate lagodno. Bilo da plivate ili samo pokvasite stopala u plićaku, stres nestaje. Kad bismo svi imali kućicu sa pogledom na more, gde bi nam bio kraj…

Blizina mora budi kreativnost

Ukoliko osećate manjak inspiracije, ako je verovati naučnicima, vreme je da se zaputite ka plaži. Efekat plavog horizonta učiniće da vam se um razbistri, i ideje će krenuti da naviru. Boravak na plaži, kao i meditacija, pomaže da pronađete fokus i umirite um.

Boravak na moru ublažava depresiju

Pored rasterećenja i buđenja kreativne energije, šetnja plažom veoma je delotvorna i po pitanju depresije. Hipnotički zvuk talasa izmestiće vas iz trenutka i umiriti. U takvom ambijentu lakše ćete izbrisati zbrku iz glave, nastalu svakodnevnim brigama.

Letovanje menja vaš pogled na život

Nakon par sati provedenih na plaži, život izgleda lepše, i osećate promene na bolje. Sama priroda budi radost u čoveku, a more je lek za dušu. Nakon svega pročitanog, nadamo se da pakujete kofere

 

 

Izvor: Citymagazine.rs