Share
Eksplozija čula koju željno očekujemo: Činjenice koje niste znali o orgazmu

Eksplozija čula koju željno očekujemo: Činjenice koje niste znali o orgazmu

Kada ga doživite, tek onda je jasno zašto se o njemu toliko priča.

Poznato vam je da pri samom doživljaju vrhunca dolazi do kontrakcije mišića, ubrzanog rada srca, kao i da pruža osećaj zadovoljstva. Iako ga mogu iskusiti oba pola, postoji nekoliko činjenica koje verovatno niste znali.

Količina sperme

Za vreme orgazma, muškarac izlučuje između 0,1 i 10 mililitara sperme prilikom svakog seksualnog odnosa. Tako je izračunato da svaki muškarac u proseku tokom života izluči dovoljno sperme da napuni nekoliko litarskih flaša.

Nemaju samo žene G tačku

Mnoge priče kruže o tajnovitoj G tački kod žena, ali većina nije obaveštena da je i muškarci takođe imaju. Tačnije, tri tačke. Prva je frenulum, druga perineum, odnosno deo kože između testisa i anusa, a treću predstavlja prostata.

Menstruacija nije neprijatelj

Za muškarce, svaki trenutak je pogodan za orgazam. Kod žena, pak, postoje određeni momenti koji su povoljniji. Otkriveno je da će žena najviše zadovoljstvo osetiti tokom menstrualnog ciklusa. Uglavnom je to period kada se seks izbegava. Razlog zbog koga je orgazam bolji tokom ovog perioda jeste bolja cirkulaciju u delu slabina.

Poznatima je lako da se opuste

Javnost je bila šokirana kada je jedan od najvećih seks simbola Merilin Monro otkrila da nikada nije doživela orgazam ni sa jednim od svojih poznatih ljubavnika. Malo pre smrti, rekla je svom psihijatru: ,,Za sve ove godine nikada nisam doživela orgazam. To su izgubljene godine. Kako da vam opišem kao muškarcu šta orgazam predstavlja za ženu.? Zamislite prekidač za svetlo, ali sa podešivačem na njemu. Kada počnete da ga okrećete, sijalica je sve svetlija i svetlija i tek na kraju, samo u deliću sekunde možete videti bljesak. Toliko je orgazam dobar.’’

Izračunati, podesiti, zatrudneti

Brzina spermatozoida tokom orgazma je oko 12 m/s. Na taj način je jedan od najbržih i najboljih trkača na svetu. Upravo jačina orgazma im daje mogućnost za brz start.

Orgazam je moguć i nakon smrti

Zvuči nemoguće, ali orgazam nije zadovoljstvo koje mogu imati samo živi. Pod uticajem okisadacije, ali i zahvaljujući stimulaciji nerava, čak i mrtvaci mogu doživeti orgazam. Ovo, naravno nije preporučljivo, već je samo jedna od skrivenih činjenica.

Budite glasni, budite ponosni

Žene mogu ne samo dodirom da stimulišu orgazam kod muškaraca, već i svojim glasom. Studije su pokazale da 59 odsto muškaraca doživljava orgarazam dok sluša svoju partnerku u ekstazi, dok je samo 2 odsto muškaraca u mogućnosti da ejakulira ako mu je partnerka tiha.

Mogla bih još jednom

Mnoge žene su sposobne da dožive više orgazama tokom odnosa. Zanimljivo je da je uočeno da su neke žene u mogućnosti da dožive orgazam tokom, naizgled, svakodnevnih aktivnosti kao što su čupanje obrva, kupanje ili pranje zuba.

Prirodna selekcija

Orgazam je u funkciji prirode. Dezmond Moris je svojom knjigom ,,Goli majmuni’’ iz 1967. godine želeo da ukaže da svrha orgazma kod žena niije samo da se ona zainteresuje za seks, već da otkrije zadovoljstvo kada se onako iscrpljena opusti. Takođe je ukazao da je nemogućnost žene da dostigne vrhunac stvar prirodne selekcije. Samo najstrpljiviji, najpažljiviji i najmaštovitiji muškarci omogućiće svojim partnerkama orgazam.

 

Izvor: Aska.rs