Share
Niško pozorište mladih ‘Treća polovina’ organizuje audiciju za prijem novih članova

Niško pozorište mladih ‘Treća polovina’ organizuje audiciju za prijem novih članova

Niško pozorište mladih “Treća Polovina” u subotu, 5. novembra od 16 sati organizuje audiciju za prijem novih članova mladih i starijih od 15 godina, koja će se održati u “Dečijem kulturnom centru” u Čairu.

Foto: “Treća Polovina

Za 40 godina postojanja kroz scenu mladih “Treća Polovina”, prošlo je preko 700 mladih, a danas je među njima aktivno dvadesetak profesionalnih glumaca.

Od osnivanja ovog teatra do danas odigrano je dvedesetak premijernih i preko hiljadu repriznih predstava. U predstavama su svirale rok grupe “Galija”, (“Ljubav i Oliver”), “Kerber”, (“Ljubavni zov Marka Mrče”) i drugi.

“Bez svog stalnog prostora teatar je danas velikodušno prihvećen od strane “Dečijeg kulturnog centra” u Čairu. Bez ikakvih donacija i sponzora, dvadesetak mladih ljudi čini da ovo pozorište i dalje postoji,” – navode osnivači.

Tek novoizvedenu premijeru  predstave “Zana Zanfirović” (po motivima Sremčeve “Zone Zanfirove”) po tekstu Miroljuba Nedovića i u režiji Ivane Nedović, “Treća Polovina” će odigrati u petak, 4. oktobra od 20 časova na prostoru ispred Paliluske Česme, a u slučaju lošeg vremena  predstava se seli u Niški Kulturni Centar. Organizator predstave je društvo za očuvanje tradicije “Merak”.

Osnivači teatra su Desimir Stanojević, Timošenko Milosavljević, Miroljub Jovanović, a mentori Ivana Nedović, Nađa Nedović Tekinder i Miroljub Nedović.

Teatar je ostvario uspešnu saradnju sa mnogim stvaracima iz oblasti kulture kao što su Milovan Ilić Minimaks, Ljuba Moljac, Bora Čorba, Boris Čerškov, Aleksandar Blatnik, Saša Dimitrijević, Minja Marković, Borivoje Mladenović, Dušan Mitić Car, kao i sa plesnim grupama Arabeske” i Mačkice”.

 

 

Autor: Portal Media Press Srbija