Share
Karavan kulture govora u Narodnoj biblioteci ‘Stevan Sremac’

Karavan kulture govora u Narodnoj biblioteci ‘Stevan Sremac’

Karavan kulture govora sprovodi se u okviru nacionalne kampanje „Negujmo srpski jezik“, koju realizuje Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju edukativnoj tribini o unapređivanju kulture govora u sredu 2. oktobra 2019. godine u 20.00 časova u Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac“ Niš. Predavači: Slobodan Roksandić, master komunikolog, Arno Gujon, humanitarni radnik i dr Radovan Knežević, profesor dikcije (FDU).

Foto: Portal Media Press Srbija

Tribina ima za cilj da se kod zainteresovanih probudi svest o značaju negovanja kulture govora. Pravi predvodnik ovog Karavana je neko čija kultura govora može svima da posluži za uzor. Arno Gujon je u Srbiju došao 2012. a tri godine kasnije postao srpski državljanin. Za sve to vreme marljivo je učio srpski jezik i kroz svoje javne govore poslao snažnu poruku da radom i trudom može mnogo da se postigne. Izuzetno je važno da mladi širom Srbije čuju njegovu priču i dobiju na taj način podsticaj da se i oni više bave negovanjem kulture govora.

Ideja je da se u svakom gradu organizuju i radionice sa mladima, koji će imati priliku da dobiju niz korisnih saveta ali i da kroz praktične vežbe dobiju uvid o tome o čemu bi konkretno trebalo više da rade da bi nadalje razvijali kulturu govora. Radionice vode Slobodan Roksandić, master komunikolog i diplomirani glumci Marko Milovanović i Milan Bosiljčić.

 

Autor: Portal Media Press Srbija