Share
Facebook gradi virtuelni svet i poziva korisnike da mu pristupe (VIDEO)

Facebook gradi virtuelni svet i poziva korisnike da mu pristupe (VIDEO)

Konkretno, radi se o VR aplikaciji koja će biti mešavina društvenih mesta gde korisnici mogu da se druže razgovaraju kao i drugih mesta na kojima će moći da igraju igre jedni protiv drugih.

Ljudi će biti prisutni u virtuelnom svetu putem animiranog avatara, a aplikacija biće dostupna za testiranje početkom 2020. godine. Tu privilegiju imaće mala grupa korisnika društvene mreže Facebook.

Detalji o Horizonu i prvi snimak virtuelnog prostora prikazani su na Facebookovoj Oculus Connect 6 konferenciji developera. Rečeno je da će svi koji budu koristili Horizon moći da pozovu “ljudske vodiče” da im pomognu da se bolje upoznaju s virtuelnim okruženjem.

Aplikacija u sebi sadeži alate koji će omogućiti ljudima da kontrolišu svoju interakciju s drugim korisnicima, a ponudiće i opciju da korisnici izgrade svoje sopstveno okruženje u virtuelnom svetu i dizajniraju svoje avatare.

Celi prostor je u animiranoj temi jer je namenjen da se koristi uz Facebookov Oculu Quest headset koji nema grafiku visoke rezolucije.

Svi oni koji su zainteresovani da učestvuju u ranoj testnoj fazi mogu da se prijave.

Kreiranje virtuelnog sveta će omogućiti Facebooku da ugasi Facebook Spaces i Oculu Rooms 25. oktobra.

VIDEO:

 

Izvor: Dnevno.rs