Share
6 tipova orgazma i kako da ih postignete

6 tipova orgazma i kako da ih postignete

Možete da uživate u šest različitih tipova orgazma. Zaobiđite sve ustaljene forme i isprobajte naše predloge…

Seks najčešće podrazumeva da muškarac dolazi do orgazma, dok mnogim ženama dostizanje vrhunca predstavlja izazov. Štaviše, prema Cosmo anketi, od 10 do 15 odsto žena nikada nije doživelo orgazam. Tužno je što se medicinska industrija bavila nemogućnošću muškaraca da postignu erekciju, ali takva vrsta urgentnosti nikada nije pratila odsustvo ženskog seksualnog zadovoljstva.

Žene imaju mogućnost da dožive veliki broj različitih tipova orgazma, u zavisnosti od toga koji deo ili delovi tela se stimulišu. Vrhunac može biti brz, kratak, lokalizovan, dubok, koncentrisan ili orgazam celog tela. Zato bi trebalo da eksperimentišete, bukvalno koliko god želite.

Jedan orgazam

Orgazam kod koga je stimulacija fokusirana na jednu primarnu erogenu zonu, kao što je klitoris, G-tačka, anus ili bradavice.

Grudi-orgazam

Pojedini naučnici tvrde da skener glave pokazuje da, kada žene miluju svoje bradavice, u mozgu dolazi do aktivacije iste regije koja reaguje na klitoralnu ili vaginalnu stimulaciju. Kod žena, maženje i stimulisanje bradavica sisanjem dovodi do lučenja oksitocina, hemikalije koja, između ostalog, čini da se osete kao da su zaljubljene.

Dualni orgazam

Mnogi ljudi upoznati su sa različitim načinima dvostruke stimulacije – penis i jezik, vagina i jezik, prst i jezik i druge kombinacije. Ovo iskustvo je intenzivnije od jednostrukog, pa se isplati da se upustite u istraživanje.
Zabavljajte se eksperimentišući različitim kombinacijama na vašim telima. Kažite jedno drugom šta osećate, da biste otkrili koje kombinacije deluju najuzbudljivije za oboje.

Mešani orgazam

Mešani orgazam je sličan dualnom, ali uz malu specifičnost. Smisao kod mešanog orgazma je u tome da se trudite da seks traje što duže, tako što izazivate svog partnera i stimulišete jednu primarnu erogenu zonu, a onda prelazite na drugu, pa se potom opet vraćate na prvu i tako ukrug. Ova tehnika je sjajan način da pratite varijacije svog užitka, a vrlo je korisna i za muškarce koji pate od prevremene ejakulacije. Ako partner stimuliše vas, a vaša reakcija dovodi njega na ivicu vrhunca, može da preusmeri fokus na neku drugu vašu erogenu zonu i tako produži ekstazu za oboje.

1. Za početak odaberite svoj omiljeni put do orgazma, recimo oralnu stimulaciju klitorisa za vas, ili stimulaciju penisa za njega.

2. Uzbudite se do nivoa šest na vašoj skali užitka (ako pretpostavimo da je 10 vrhunac), a onda se prebacite na drugu tehniku u kojoj uživate (recimo G-tačka za žene i prostata za muškarca) i ovog puta se uzbudite do sedmog nivoa.

3. Prebacite se ponovo na prvu tehniku, podignite nivo uzbuđenja do osam, a onda se ponovo vratite na drugu tehniku bar tri puta pre nego što dostignete 10. nivo na svojoj skali zadovoljstva.

Tripl orgazam

A sada revolucija, vrhunski orgazam: tripl orgazam. Ženski tripl orgazam postiže se tako što se simultano stimulišu tri tačke zadovoljstva: klitoris, G-tačka i anus. Evo nekoliko saveta za vas i vašeg partnera, pre nego što se upustite u istraživanje tripl orgazma.

1. Vi bi trebalo da ležite na leđima dok se vaš partner koncentriše na klitoris dok ne dostignete osmi nivo zadovoljstva, na skali od jedan do 10.

2. Promenite aktivnosti i neka on sada počne da stimuliše vašu vulvu malim kružnim pokretima jezika u trajanju od dva minuta.

3. Trebalo bi da se ponovo vrati na klitoris i oralno podigne vaše zadovoljstvo do nivoa devet – gotovo do tačke posle koje nema povratka.

4. Koristeći prste, tako da mu je dlan okrenut naviše, on bi trebalo da prodire u vašu vaginu, nežno napredujući ka G-tački.

5. Istovremeno uz korak 4, on bi trebalo da nežno stimuliše vaš anus perom, malim prstom ili vibratorom kako bi vas doveo do neverovatnog tripl orgazma.

Mentalni orgazam

Koncept mentalnog orgazma podrazumeva lagano pojačavanje mentalnog i emotivnog intenziteta između partnera. Seks počinje između ušiju, pošto mozak utiče na to kakav seks želite da imate: romantičan, razigran, senzualan, intimni, erotičan ili divlji.

1. Milioni nervnih završetaka povezani su sa usnama pa je zato strasno ljubljenje od esencijalnog značaja za postizanje orgazma. Tokom ljubljenja adrenalin ubrzava kucanje vašeg srca, a dopamin (signal za požudu) se luči u nucleus accumbensu, delu mozga koji je „centar za nagrađivanje“.

2. Kada sokovi strasti poteku, usredsredite se na svog partnera tako što ćete ga gledati pravo u oči. To će podstaći vaš mozak da luči oksitocin, hemikaliju bliskosti koja pojačava želju i stvara osećaj snažnije povezanosti.

3. Stavite jedno drugom ruku na srce i pokrenite vezu srce-um-telo. Deo mozga koji se zove amigdala intenzivira vaše uzbuđenje, a povišeni nivoi serotonina koji utiče na raspoloženje učiniće da osetite snažno zadovoljstvo.

4. Šapnite svom partneru na uvo kako ćete ga seksualno zadovoljiti i udahnite miris njegovog uzbuđenja. Miris, jedno od naših najprimitivnijih čula, kontroliše olfaktorni bulbus. To je deo regije u mozgu koji je povezan sa pamćenjem i emocijama.

5. Dovedite svog partnera do ludila svojim dahom usmerenim ka njegovim najsenzitivnijim erogenim zonama. Dunite hladan vazduh ka njegovoj levoj strani tela i tako ćete stimulisati desnu stranu njegovog mozga. Instant zadovoljstvo.

6. Na prvi erotičan dodir bradavica, stopala, ili intimnih delova tela, region senzornog korteksa će se zapaliti. Neuroni koji su povezani sa erogenim zonama komuniciraju sa senzornim korteksom, da bi konačno aktivirali regione mozga koji stvaraju orgazam.

7. Seksualni čin stimuliše hipokampus, deo mozga koji je povezan sa snažnim emocijama, dok frontalni korteks aktivira erotske fantazije, a mali mozak pokreće seksualnu tenziju i kao rezultat se javlja nezamisliv mentalni orgazam od koga se gubi tlo pod nogama.

 

Izvor: Cosmopolitan.rs