Share
Ovo su prirodni načini za podizanje telesne energije

Ovo su prirodni načini za podizanje telesne energije

Portal Media Press Srbija vam donosi popis namirnica za podizanje energije na bolji i prirodniji način

Kada želite na brzinu da dobijete energije, nemojte posezati za energetskim pićima već podsticaj potražite na potpuno drugi način.

Donosimo popis namirnica za podizanje energije na bolji i prirodniji način:

1. Limunska voda

Ono što je razlikuje od obične vode je činjenica da dodavanje limuna obogaćuje vodu elektrolitima, koji su neophodni kod proizvodnje energije u ćelijama. Čak i sama voda povećava raspoloženje. Zamislite kakva je kada joj još dodate limun.

2. Orašasti plodovi

Većina orašastih plodova ima visoki udeo magnezijuma koji pomaže kod pretvaranja šećera u energiju. Bogati su i belančevinama i vlaknima koja hrane organizam i regulišu šećer u krvi. Brazilski orah, na primer, bogat je selenom koji poboljšava raspoloženje. Bademi su poznati i po tome što ćete se zbog njih osećati sito i sprečiti prejedanje.

3. Tamna čokolada

Počnite jesti tamnu čokoladu kao desert nakon ručka, jer sadrži teobromin, prirodni stimulans koji se ‘ponaša’ poput kofeina. Naime, poboljšava raspoloženje i energiju, ali bez štetnih uticaja. Sadrži samo malo kofeina, dovoljno da vas napuni energijom, ali nedovoljno da utiče na vaše zdravlje.

4. Kiseli kupus

Lako je probavljiv što znači da organizmu ‘ostavlja’ energiju koja je trebalo da bude iskorištena za razgradnju hrane.

5. Čaj

Različita istraživanja pokazala su da čaj poboljšava pamćenje, vreme reakcije i budnost. Stručnjaci tvrde da najviše energije daje crni čaj. No on ima najviše kofeina pa budite oprezni s unosom.

 

Izvor: Espreso.rs