Share
Šta sve ljubav čini našem telu?

Šta sve ljubav čini našem telu?

Spavamo manje i sva hrana nam je slađa: Šta sve ljubav čini našem telu?

Ljubav može ublažiti bol. Ljubav jača i naša kosti u telu, a stručnjaci smatraju kako je za to zaslužan mirniji način života i više brige o telu.

Leptirići u stomaku nisu jedino što se događa u tvom telu kad si zaljubljena.

1. Aktivnost mozga

Ljubav je snažan osećaj koji aktivira čak 12 delova mozga, među kojima i onaj koji je zadužen za zavisnost. Tako ljudi već u petini sekunde znaju jesu li zaljubljeni ili nisu.

2. Srce

Zbog ljubavi vam neće stati srce, kako se često zna reći, ali će ona itekako uticati na smanjenje krvnog pritiska i otkucaje srca.

3. Spavanje

Prema jednom istraživanju zaljubljeni spavaju sat vremena kraće po noći. Razlog? Razmišljanje o onome u koga su zaljubljeni.

4. Bol

Ljubav može ublažiti bol, jer aktivira iste centre u mozgu kao i lekovi protiv bolova.

5. Kosti

Ljubav jača i naše kosti u telu, a stručnjaci smatraju kako je za to zaslužan mirniji način života i više brige o telu.

6. Pamćenje

Zaljubljeni slabije pamte od onih koji to nisu, odnosno lako zaboravljaju pa se teže koncentrišu na zadatke, jer je u njihovom fokusu njihov partner. Čini se da ima nešto u onoj da nas “ljubav čini glupljima”.

7. Ljubomora

Ljubav nas čini ljubomornijima nego inače. Istraživanje Florida State Universityja zaključilo je kako u takvim situacijama postajemo previše zaštitinički nastrojeni prema partneru.

8. Hrana

Zaljubljenim osobama svaka hrana deluje slađe nego što jeste, zbog povećanog nivoa hormona ljubavi, zbog kojeg teže raspoznaju ukuse.

9. Ton glasa

Ženama se u razgovoru sa muškarcem koji im se sviđa menja ton glasa i to za koji stepen više.

 

Izvor: Opušteno.rs