Share
Najbolji izviđači Srbije dobiće priznanja na Izviđačkom stroju u Nišu

Najbolji izviđači Srbije dobiće priznanja na Izviđačkom stroju u Nišu

Odred izviđača „Josif Pančić“ iz Niša je ove godine domaćin aktivnosti Saveza izviđača Srbije pod nazivom „Izviđački stroj“ koja će se održati u nedelju, 17. novembra u Maloj sali Doma Vojske sa početkom od 12 časova.

Preko 150 izviđača iz cele Srbije okupiće se na dodeli zvanja najboljim izviđačkim jedinicama („Četa orlova“ i „Odred orlova“) i pojedincima („Izviđač orao“). Zvanje „Odred orlova“, odnosno „Četa orlova“ je najviše zvanje koje jedinice Saveza izviđača Srbije mogu dobiti za izvanredan rad u protekloj izviđačkoj godini i saradnju sa drugim izviđačkim jedinicama, kako domaćim tako i međunarodnim. Zvanje „Izviđač orao“ dodeljuje se pojedincima koji su prošli kompletan program Saveza izviđača Srbije i radili dodatno na svom izviđačkom razvoju unapređujući svoja znanja i veštine. Takođe, nagrade će biti dodeljene i pojedincima za izuzetan doprinos izviđačkoj organizaciji.

Niš je poslednji put bio domaćin ovakve aktivnosti 2002. godine, te nam je izuteno velika čast da smo ove godine domaćini najboljim izviđačima Srbije, i nadamo se da će se iz Niša u svoje gradove i Odrede vratiti sa puno lepih utisaka i osvojenih priznanja.

Po završetku svečane ceremonije dodele nagrada, za sve učesnike organizovana je poseta turističkim
lokalitetima grada uz pratnju turističkog vodiča. – navode organizatori.

 

Autor: Portal Media Press Srbija