Share
Fondacija Novak Đoković danas sprovodi program ‘Podrška, ne perfekcija’ u niškom vrtiću ‘Bambi’

Fondacija Novak Đoković danas sprovodi program ‘Podrška, ne perfekcija’ u niškom vrtiću ‘Bambi’

Fondacija Novak Đoković od 2016. godine sprovodi program ”Podrška, ne perfekcija”. Program je namenjen roditeljima i starateljima dece uzrasta starosti do 6 godina koji žive na teritoriji Srbije.

Program „Podrška, ne perfekcija“, biće realizovan danas u 16.30 časova, u vrtiću Bambi koji se nalazi na adresi Bulevar Nemanjića 14 u Nišu.

Program se sastoji od 10 dvočasovnih radionica tokom kojih roditelji proširuju znanja, razmenjuju iskusta, razvijaju veštine upravljanja stresom, komunikacije i konstruktivnog rešavanja problema. U okviru radionica se obrađuju raznovrsne teme u vezi sa odgajanjem dece: građenje konstruktivnog odnosa sa decom, reagovanje na napade ljutnje, efikasno zahtevanje, uspostavljanje delotvornog sistema nagrađivanja, karakteristike dobrih, logičnih posledica dečjeg ponašanja, izdvajanje vremena za pozitivnu pažnju i druge.

Cilj besplatnog programa za roditelje i staratelje „Podrška, ne perfekcija“ je da ih osnaži da prepoznaju potrebe i osećanja deteta. Na radionicama se sa roditeljima promišlja o različitim izazovima i situacijama sa kojima se roditelji susreću u svakodnevnom životu. U toku je realizacija 6 ciklusa programa, a za dve i po godine njegovog postojanja kroz program je prošlo više od 1200 roditelja i staratelja, što je indirektno imalo uticaj i na preko 2500 dece.

Fondacija Novak Đoković potpisala je sa Predškolskom ustanovom “Pčelica” iz Niša sporazum o saradnji na realizaciji programa “Podrška, ne perfekcija” koji podrazumeva određene interaktivne procese u kojima će pored predstavnika Fondacije, i Predškolske ustanove učestvovati i roditelji/staratelji dece uzrasta do 6 godina.

Tema radionice je Potreba za pažnjom.

Radionicu će realizovati obučene facilitatorke za realizaciju programa Zora Vacić i Ivana Đurđanović Filipović. Predstavnici Fondacije zajedno sa Smiljanom Grujić, jednom od autorki i kordinatorkom programa dolaze danas da upoznaju i podrže roditelje.

 

Autor: Portal Media Press Srbija