Share
Nagrada dečjeg žirija na ‘Zvezdarištu’ predstavi ‘Vuk koji je ispao iz knjige’

Nagrada dečjeg žirija na ‘Zvezdarištu’ predstavi ‘Vuk koji je ispao iz knjige’

Na Šesnaestom dečjem pozorišnom festivalu „Pozorište Zvezdarište“ dečji žiri dodelio je treću nagradu predstavi niškog Pozorišta lutaka „Vuk koji je ispao iz knjige“.

Foto: Pozorište lutaka Niš 

Dečji žiri čine devojčice i dečaci uzrasta od 8 do 12 godina, učesnici projekta „Mali pozorišni eksperti“ koji na ovaj način započinju svoju avanturu otkrivanja pozorišne umetnosti. Oni predstavljaju četvrtu generaciju učesnika ovog značajnog programa za razvoj dečje publike.

Učešće na „Zvezdarištu“ je bilo prvo festivalsko izvođenje predstave „Vuk koji je ispao iz knjige“, koja će već za sedam dana biti izvedena i na Pedestim susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije koji se ove godine održavaju u Subotici.

Foto: Pozorište lutaka Niš 

Predstavu „Vuk koji je ispao iz knjige“ je režirao Dragoslav Todorović, a uloge tumače: Mladen Milojković, Davorin Dinić, Mirjana Đorđević, Srđan Miljković, Toma Bibić, Marija Cvetković, Dejan Gocić i Jelena Đorđević.

U ime Pozorišta lutaka Niš nagradu je preuzela Irina Somborac koja u ovoj predstavi potpisuje kreaciju lutaka, scenografije i kostima.

Foto: Pozorište lutaka Niš 

 

Autor: Portal Media Press Srbija