Share
Završni koncert polaznika besplatnih muzičkih radionica 11. decembra u Feedbacku

Završni koncert polaznika besplatnih muzičkih radionica 11. decembra u Feedbacku

Mladi koji su predhodna dva meseca pod mentorstvom profesionalnih muzičara-profesora učili ili usavršavali pevanje, sviranje gitare, basa i bubnjeva, pokazaće šta su naučili na završnom koncertu u sredu 11. decembra od 21 sat u niškom klubu “Feedback”.

Ukupno 22 polaznika, koji su učestvovali na besplatnim muzičkim radionicama, smenjivaće se na bini tokom večeri i predstaviti muziku različitih žanrova.

U prethodna dva meseca trajanja radionica priliku da usavrše tehnike pevanja pružala je mentorka profesor Jelena Milošević, za gitaru je bio zadužen mentor Lazar Petrović, bas gitaru profesor Vladan Karadžov i za sviranje bubnjeva mentor Đorđe Hartl.

Ovogodišnji ciklus radionica obeležilo je i predavanje kantautora Marka Louisa koji je mladim muzičarima iz Niša pomogao i dao smernice u procesu nastajanja kompozicije i generalno stvaranja autorske muzike.

Nakon koncerta u Feedbacku, polaznike radionica očekuje nastup u okviru novogodišnjeg programa koji se organizuje u našem gradu.

Besplatne muzičke radionice se održavaju od 2014.godine u Nišu pod okriljem organizacije Štek House sa idejom da mladima pruže besplatno neformalno muzičko obrazovanje. Do sada je realizovano sedam ciklusa u Nišu i prekograničnim saradnjama sa mladima iz Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnji ciklus realizovan je uz podršku Kancelarije za mlade Niš i Grada Niša, a u saradnji sa klubom Feedback.

Ulaz na koncert u sredu, 11. decembra je besplatan.

Video:

 

 

 

Autor: Portal Media Press Srbija