Share
Da li ste stvarno zaljubljeni ili je to samo dobar seks?

Da li ste stvarno zaljubljeni ili je to samo dobar seks?

Pomešana su vam osećanja? Ovde možete pronaći objašnjenje za ono što vam se dešava. Ali, u svakom slučaju nema potrebe da brinete, jer niste jedini

Kada započnete neki odnos često se nađete u neznanju šta je to što zaista hoćete i šta stvarno osećate. Ponekad je ovo gubljenje vremena, jer dok se vi saberete vaša veza može da ode u skroz drugom smeru. Treba na vreme da shvatite gde ste vas dvoje, u ljubavi ili strasti.

Ako niste sigurni u to što osećate, potražite odgovor na Portalu Media Press Srbija.

Seks

Ako se svaki aspekt vašeg odnosa vrti se oko seksa, vaša primarna motivacija da ostanete s tom osobom je fizičke prirode. U ljubavi je bi to bila vrednost trenutaka koje provodite s tom osobom. Zbog toga će vremenom seks da postane dosadan, a vi ćete da potražite nešto bolje na drugoj adresi.

Fizički izgled

Za ljude koji osećaju samo strast, način da ostanu atraktivni drugoj osobi je negovanje sopstvenog izgleda. Za ljude koji su zaljubljeni, važnije je ono što se krije ispod odeće.

Život u bajci

Stabilan odnos zahteva to da oboje izvadite baš sve karte na sto, što uključuje vaše dobre i loše strane. Kada je u pitanju samo strast, skloniji ste idealizovanju i partnera i sebe, odnosno obraćate pažnju samo na one kvalitete koji odgovaraju vašim fantazijama.

Prijateljska faza

Većina parova koji su sada u romantičnim odnosima, pre veze su imali prijateljsku fazu i nisu završili odmah u krevetu. Ta faza im je omogućila da se bolje upoznaju, što je bio temelj za nešto više.

Nesigurnost

Kada je ljubav u pitanju, nije vam teško da s partnerom podelite i najdublje tajne, bez straha od osuđivanja. A ako osećašte ovakvu vrstu straha, poverenje između vas dvoje je površno, što i nije dobra osnova za ozbiljnu vezu.

Budućnost

U strastvenom odnosu obično nemate baš nikakve planove za budućnost s njim. Kad nešto osećate prema nekome, pravite planove i strepite da li će oni da se ostvare onako kako želite. Pod time se podrazumeva da vodite računa o željama i potrebama partnera. Ali, ako kod vas to nije slučaj, sve je jasno.

 

Izvor: Telegraf.rs