Share
Uhapšeni privrednici iz Niša: Godinama proizvodili lekove na crno

Uhapšeni privrednici iz Niša: Godinama proizvodili lekove na crno

Osumnjičeni su u periodu od decembra 2015. do aprila 2019. godine neovlašćeno kupovali i prodavali razna medicinska sredstva

Foto: Portal Media Press Srbija

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije, Ministarstva unutrašnjih poslova – Odeljenja za borbu protiv korupcije i Bezbednosno-informativne agencije u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, uhapšena su tri odgovorna lica privrednih društava iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili nedozvoljenu trgovinu, nedozvoljenu proizvodnju i zloupotrebu položaja odgovornog lica, saopštio je MUP.

Osumnjičeni su u periodu od decembra 2015. do aprila 2019. godine neovlašćeno kupovali i prodavali razna medicinska sredstva koja nisu upisana u Registar medicinskih sredstava. Takođe, proizvodili su lekove namenjene daljoj prodaji bez dozvole nadležnog ministarstva. Na osnovu ugovora o cesiji, bez saglasnosti stečajnog upravnika ustupali su dospela potraživanja.

Na taj način pribavili su protivpravnu imovinsku korist za sebe i svoja privredna društva u ukupnom iznosu od 195 miliona dinara.

 

Izvor: Novosti.rs