Share
U kom dobu je ženski orgazam najintezivniji?

U kom dobu je ženski orgazam najintezivniji?

Da li je ženski seksualni život najbolji tokom dvadesetih?

Kreatori popularne aplikacije za kontracepciju odlučili su da provere šta je činjenica, a šta mit. Rezultati njihove analize trebalo bi da budu poznati svima nama!

Ženski orgazam: kada su žene najviše zadovoljne seksom?

Natural Cycles je veoma dobro ocenjena aplikacija, sa kojom možemo proveriti detaljne informacije o našem menstrualnom ciklusu, na primer kada dođe do ovulacije ili PMS-a. Nedavno su programeri aplikacije koristili funkcije za još jednu svrhu – za prikupljanje i analizu podataka o seksualnom životu žena. Istraživanje je zasnovano na istraživanju sprovedenom među 2600 žena, podeljenih u tri starosne grupe: 18-23 godine, 23-36 godina i preko 36 godina. Pitali su ih, između ostalog, o nivou privlačnosti, seksualnom zadovoljstvu i količini i intenzitetu doživljenih orgazama. Pokazalo se da sa godinama žene postaju sve zadovoljnije seksualnim životom. Najmanje verovatno je da će najmlađi korisnici aplikacije imati orgazme i da su oni znatno slabiji pored onih koje su iskusile dame iz drugih starosnih grupa. Najpozitivnije o njihovom seksualnom životu i orgazmima izrazili su učesnice starije od 36 godina.

Koji su razlozi ove pojave?

U slučaju zadovoljstva seksom kod žena – psihologija je jača od biologije. Iako sa hormonskog stanovišta, u mlađoj dobi (oko 25. godine) naši hormoni počinju da luče, najbolji orgazmi obično dolaze mnogo godina kasnije. U središtu stvari su: iskustvo, znanje o vašem telu i, naravno, samopouzdanje. Često se tek oko 35. godine počinjemo osećati dovoljno dobro da bismo imali hrabrosti isprobati nove stvari i otvoreno razgovarati o svojim potrebama. Pored toga, neke od nas u kasnijoj dobi imaju pored sebe muškarca sa kojim se zaista osećaju sigurno i srećno. Ključ potpunog zadovoljstva u krevetu kod žena je, dakle, osećaj sigurnosti, stabilnosti i izlečenje mladalačkih strahova i kompleksa.

 

Autor: M.L.

Izvor: Zenskimagazin.rs