Share
Detalji krvavog napada na dečaka u Nišu: Maloletnika izboli perači šoferšajbni

Detalji krvavog napada na dečaka u Nišu: Maloletnika izboli perači šoferšajbni

Maloletni prosjak (15) izboden je jutros najverovatnije kuhinjskim nožem ispred pekare koja se graniči sa starim delom Kliničkog centra u Nišu.

Foto: Portal Media Press Srbija

On je, saznali smo u Kliničkom centru, odmah operisan i kako prognoziraju lekari, biće zdravstveno stabilno.

Jedan broj očevidaca priča da pamti neku raspravu ispred pekare, ali niko ne može da potvrdi da li je bilo dva ili tri muškaraca.

Po desetak kapljica krvi na nekoliko mesta ukazuju da situacija nimalo nije bila bezazlena, a dečak se nakon uboda pridigao i čak je odbijao da se pozove Hitna pomoć.

– Ubiše dečka, ubiše dečka, zovite Hitnu pomoć – zavapio je stariji čovek koji je dotrčao do obližnjeg lokala brze hrane, dok je maloletnik još ležao.

Kako su nam ispričali, on se pridigao i držeći ranu, odmahivao je rukom da ne želi pomoć, ali je poklekao. Nakon toga nekoliko građana, videvši da dečak krvari, ubedili su ga da stane i sačeka vozilo Hitne pomoći.

Jedan od radnika iz obližnjeg lokala kaže da je bilo njih nekoliko u grupi koji su se šetali na tom prostoru.

– Video sam tog dečaka kako je najpre prilazio maloletnicima koji kraj semafora brišu šoferšajbne prolaznicima za sitniš a potom je došao ispred pekare. Ne znam da li jedan od njih, ali primetio sam da su ga odjurili od semafora pa je na trotoaru ispred pekare počeo da zaustavlja prolaznike koju su kupovali pecivo da mu udele sitniš da kupi doručak. Dogodila se neka prepika, a ljudi su počeli da viču kada su videli kako se mališan drži za stomak. Mladić, reklo bi se ne mnogo stariji od njega, pobegao je tog trenutka između vozila pred semaforom – ispričao je jedan od očevidaca.

Foto: Portal Media Press Srbija

Na Dečjoj hirurgiji navode da dečak nije životno ugrožen.

– Prijavu smo dobili oko 8,00 sati da je za sada nepoznato lice ubolo dečaka. O svemu je obavešteno Više javno tužilaštvo, a potraga za počiniocem je u toku – rečeno nam je u policiji.

Kako tvrde u pekari, ovaj dečak prosi na tom mestu već nekoliko meseci i nikada nije bio nasilan.

Rat između niških prosjaka za mesto na kome će tražiti od prolaznika “neki dinar” se već dugo vodi, a broj maloletnika “u ovom poslu” je značajno porastao jer poslednjih meseci pa i godina dolaze preko dana iz aleksinačkog i prokupačkog kraja dok uveče idu kući da bi sutra opet nastavili sa “istim zanatom”.

 

Autor: M.S.

Izvor: Kurir.rs