Share
Limun štiti organizam od upala i virusa tokom zime

Limun štiti organizam od upala i virusa tokom zime

Došli su hladniji dani, a sa njima i virusi i prehlade na svakom koraku. Limun može da bude vaš savezniku u borbi protiv bolesti, i doneće još mnogo blagodeti vašem organizmu. Čim počne zima, na stolu treba da vas čeka limun koji će ojačati imunitet, sprečiće viruse i izlečiće upale.

U nastavku saznajte na koji način limun štiti od prehlade!

Limun je bogat vitaminom C!

Limun je toliko zdrav i bogat vitamina, da jednostavno ne smete da propustite njegovo moćno delovanje tokom zimskog perioda! Vitamin C čuva naš imunitet i štiti ga od virusa i bakterija.

Đumbir i limun – proveren način za podizanje imuniteta

Osim što limun jača naš imunitet, on pomaže pri mršavljenju, utiče na smanjenje stresa, izbacuje iz tela toksine i bori se protiv masnih naslaga. U kombinaciji sa đumbirom koji reguliše varenje, dobijate pravu vitaminsku bombu! Biće vam potrebno dva limuna, isecite ih na kolutove. Srednji koren đumbira isecite na kriške. Sve to stavite u jednu staklenu teglu koja ima jedan litar. Biće vam potrebno oko 500 grama meda. Ostavite da odstoji jedan dan u frižideru. Kad smesa postane želatinasta, dodajte malo prokuvane vode. Uzimajte do 2 kašike tokom zime.

Ova smesa sačuvaće vaš organizam od gripa! Možete je dodati i u čaj.

Dodajte krišku limuna u vodu

Ovo je najednostavnija upotreba limuna. Vodu sa limunom treba da pijete na prazan želudac, jer na taj način pokrećete varenje, imaćete više energije tokom dana, a ukoliko imate prehladu ili probleme sa grlom, na ovaj način ćete rešiti sve nastale upale.

Detoksikacija je brža i bolja uz limun!

Tokom zime, jedemo više teške hrane, a manje trošimo kalorija. Toliko je hladno, da nam se ne uzlazi iz kuće! Uglavnom čekamo lepe dane za detoksikaciju organizma, ali ona nam je potrebna, bez obzira na vremenske prilike. Uz limun, detoksikacija će se odvijati na prirodan način. Limun će pomoći jetri da radi svoj posao najbolje što ume. Pred spavanje, popijte jednu čašu limunade ili vode sa limunom i pokrenite svoj organizam!

Ako nemate limun na stolu, obavezno idite do prve prodavnice!

 

Izvor: Mogujatosama.rs