Share
50 najiščekivanijih igara u 2020. godini

50 najiščekivanijih igara u 2020. godini

Početkom ove godine stižu i obećanja o novim igrama, pa čak i novim igračkim konzolama. Mnogo je igara koje dolaze 2020. godine i koje tek treba da budu najavljene, ili još nisu izašle. Ali za sada, evo 50 igara koje su abecedno navedene i koje smo nestrpljivi da vidimo.

Foto: Itnetwork.rs

Treba napomenuti da postoje neke igre sa velikim imenima za koje znamo da su na putu, ali nisu potvrđene za 2020. godinu, uključujući Atomic Heart, Babylon’s Fall, Biomutant, Diablo 4, Hellblade 2 i Overwatch 2. One se mogu pojaviti u godini pred nama, ali njihovi programeri i izdavači nisu se javno obavezali, pa poštujemo njihov oprez. Takođe smo preskočili godišnje sportske franšize i igre koje su trenutno komercijalno dostupne ili su igrane u ranom pristupu.

12 Minutes

Čovek otvara svoja ulazna vrata kako bi pronašao policajca. Policajac pretuče muškarca na smrt i optuži muškarčevu ženu za ubistvo. Premotajte do pre trenutka pre nego što čovek otvori vrata i ponovite scenario opet i opet, Groundhog Day-stil. Pogled iznad na avanturu 12 Minutes, od indi programera Luisa Antonioa, dolazi na Windows PC i Xbox One u neko doba u 2020. godine, u izdanju Annapurna, koji ima dobar skor sa indie igrama, uključujući i What Remains of Edith Finch, Gorogoa, Donut County i Outer Wilds.

Animal Crossing: New Horizons

Dugo očekivani Animal Crossing na Switch-u debi počinje sa našim starim prijateljem Nook-om koji igraču daje kartu za napušteno ostrvo. Odatle, lik koga je stvorio igrač započinje posao kreiranja naselja tražeći resurse, obavljajući zadatke, pozivajući prijatelje i na drugi način nastojeći da bude dobar komšija. Animal Crossing: New Horizons proširuje mogućnosti personalizacije franšize; boja kože može da se menja u bilo koje vreme u igri, dok su rodno neutralni likovi dostupni. Još dobrih vesti: Isabelle je takođe u igri. Pojaviće se 20. marta.

Bleeding Edge

Bleeding Edge je najnovija igra kompanije Ninja Theory, jednog od šest studija koje je Microsoft u 2018. godini sakupio za pravljenje Xbox i Windows PC igara. Ninja Theory je studio koji stoji iza dobro cenjenih naslova, uključujući Hellblade: Senua’s Sacrifice and DmC: Devil May Cry. Nova igra je zasnovan na borbi prsa u prsa multiplayer naslov, u kojem timovi stilizovanih boraca idu jedni protiv drugih u 4 protiv 4, borbama sadržeći oštar niz oružja. Pojaviće se 24. marta.

Carrion

Carrion je horor igra u kojoj igrate čudovište. To je metroidvania igra u kojoj preuzimate ulogu monstruma s prorezom u obliku uske šipke koji se kreće iz sobe u sobu, jede naučnike i raste, nalik na grudvu. Igru smo videli na E3 i uživali u njenoj premisi, kao i u zadovoljavajućoj animaciji monstruma. Izlazi na Xbox One i Windows PC-u putem Steam-a neko vreme 2020. godine.

Crusader Kings 3

Sledeća rata u 15-godišnjoj franšizi Paradok Interactive-a stiže sledeće godine na Windows PC. Još jednom, igrači planiraju i prave strategiju dok grade srednjovekovnu dinastiju. Ovog puta obećana nam je mapa četiri puta detaljnija od one u Crusader Kings 2 i 3D likovima. Crusader Kings 3 odvijaju se od vikinškog doba do osmanskog osvajanja Istanbula. Kao u stvarnom srednjovekovnom svetu, vodeći ljudi mogu da stvore kadetske grane svoje dinastije, obično putem bračnih pregovora i smeštanja favorizovanog deteta ljubavi. Oni mogu da se dovedu do pete, kada je potrebno.

Cyberpunk 2077

Dugo smo čekali na ovo; prvi tizer trejler predstavljen je još 2013. Razvijen od strane CD Projekt Red, tima koji stoji iza The Witcher 3, to je neonska priča o pohlepi, tehnologiji i obmani. Igra iz prvog lica postavljena je u budućem megacity-u, kojim upravljaju različite frakcije militarizovanih korporacija i kriminalnih bandi. Predstavlja prilagodljivog plaćenika baziranog na klasi sa unapredljivim borbenim sposobnostima. Pojaviće se 16. aprila na PlayStation 4, Windows PC i Xbox One.

The Dark Pictures Anthology: Little Hope

Razvijen od strane Supermassive Games, a objavio ih je Bandai Namco, The Dark Pictures Anthology: Little Hope drugi ulazak u interaktivnu horor seriju, posle filma Čovek od Medana iz 2019. godine. Smeštena u sablasnom malom mestu, igra sadrži zastrašujuće kreature, uključujući jezivu zaluđenost i kreštavo stvorenje koje se skriva u senci, spremno da skoči na prestravljene meštane. Izlazi na PlayStation 4, Windows PC-u i Xbox One.

Doom Eternal

Bethesda i id Softvare-a spremaju nastavak na dobro primljenom ponovnom pokretanju pucačke franšize iz 2016. godinu ima za cilj da postigne još bržu i fluidniju borbu. Priča sadrži Doom Slayer-ov povratak na Zemlju, da bi spasio ljudsku rasu od monstruoznih hordi. Takođe uključuje režim invazije, koji će omogućiti igračima da uđu u tuđu igru kao igrivi demoni, i biće dostupan kao besplatno ažuriranje ubrzo nakon što se Doom Eternal pojavi 20. marta. Eternal će izaći na Google Stadia, PlayStation 4, Windows PC i Xbox One u martu, sa Nintendo Switch portom koji će biti dostupan kasnije.

Dreams

Media Molecules-ovi Dreams sličan je britanskoj programerskoj veoma voljenoj seriji LittleBigPlanet, koju je studio stvorio u PlayStation 3 danima. Još jednom, toliko o stvaranju, koliko i o igranju. Uporedo sa kampanjama za pojedine igrače pozornica čiji je autor Media Molecule, Dreams nudi širok paket alata za stvaranje nivoa za buduće dizajnere igara. Ali tamo gde su LittleBigPlanet igre bile ograničene na side-scrolling 2.5D perspektivu, Dreams on PlayStation 4 omogućava vam da napravite puni 3D koji znatno uvećava i mogućnosti i složenost onoga što je moguće. Ograničena verzija igre postala je dostupna u ranom pristupu u aprilu 2019. i donela je nekoliko izvanrednih korisničkih priča, ali kompletno izdanje je određeno za 14. februar na PlayStation 4.

Dying Light 2

Techland-ov Dying Light 2 ponavlja stil originalne igre iz prvog lica, parkour akciono igranje, sa fokusom na brzinu i veštinu. Još jednom, naporan protagonista mora da preskače krovove, pokušavajući da izbegne direktne veze sa zombijima. Korisni predmeti, poput kuka i paraglajderskih krila, mogu da vam pomognu. Mesto igre u gradu izgrađeno je na taj način da su veće visine manje opasne od nižih spratova. Dying Light 2 izlazi u prvoj polovini 2020. za PlayStation 4, Windows PC i Xbox One.

Empire of Sin

Paradox-ov Empire of Sin, koju je razvio Romero Games, je XCOM stil borbena strategija zasnovana na potezima postavljena u eri Prohibicije u Chicago-u. Igrači preuzimaju uloge gangstera koji se takmiče za teritoriju. To je igra sa pogledom, u kojoj igrači pokušavaju da preuzmu točionice, destilerije i bordele tako što će u borbi nadmudriti neprijatelje, koristeći odgovarajuće jedinice i pokriće. Tu je i narativni element u kojem suparnici mogu da budu očarani ili maltretirani u ustupcima putem dijaloških stabala. Empire of Sin izlazi za Mac, Nintendo Switch, PlayStation 4, Windows PC-u i Xbox One.

Final Fantasy 7 Remake

Iako je bazirana na jednom od najvećih RPG-ova svih vremena, Final Fantasy 7 Remake ima mnogo toga novoga, uključujući čitav grafički remake i borbeni sistem u realnom vremenu (mada će biti dostupan i klasični turn-based sistem). Biće pušten u epizodama, od 3. marta za PlayStation 4.

Gears Tactics

Microsoftova strateška igra zasnovana na potezima prvi put je prikazana na Microsoft-ovoj konferenciji za štampu E3 2018. Razvijena od strane The Coalition zajedno sa Splash Damage-om, to je igra za jednog igrača koja se odvija 12 godina pre originalnog Gears of War. Postavljena u rane delove Locust Wars-a, igra odozgo prema dole sadrži priču zasnovanu na likovima kao i akcije izlaganja za prvu osobu. Pored novog trejlera koji je otkriven u decembru, Microsoft je objavio da će igra biti 27. aprila na Windows PC-u i Xbox One.

Ghostrunner

Smešten u kompleksu naučno-fantastičnih kula, Ghostrunner One More Level izgleda kao spoj ubrzanog parkura i nasilne nevidljivosti iz prvog lica. Igrač mora da se prebaci u stvarni svet i na sajber stvarnost, gde čeka više neprijatelja, koristeći borbu prsa u prsa i oružje. Pojaviće se na PlayStation 4, Windows PC-u i Xbox One u toku leta.

Ghost of Tsushima

Sucker Punch Productions je najpoznatija po zloglasnoj seriji akcionih igara. Ghost of Tsushima prva je igra programera Sony-a od 2014. godine i izgleda izuzetno lepo. Smešten u srednjovekovni Japan otvorenog sveta, to je iz trećeg lica prikrivena/borbena igra koja sadrži oružje iz doba samuraja, kao i ležernije uređaje poput dimnih bombi i plamtećih projektila. Dolazi na PlayStation 4 na leto.

Godfall

Godfall je prvi put prikazan na The Game Awards u decembru, Godfall je prva igra koja je potvrđena za PlayStation 5, a planirana je da bude predstavljena zajedno sa novom konzolom krajem 2020. Razvili su je Counterplay Games, a objavio Gearbox, iz trećeg lica gotičkog izgleda looter-slasher sa naglaskom na multiplayer. Kao i PS5, takođe na PC dolazi preko Epic Games Store-a.

Gods and Monsters

Od svojih zviždljivih bajkovitih aleja do herojske poze glavnog junaka s licem elfa, Ubisoft-ov Gods & Monsters uveliko liči na The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Razvijen od strane tima koji stoji iza Assassin’s Creed Odissey, ovaj akciono-magijski istraživački RPG odvija se na ostrvu fantastike naseljenom likovima inspirisanim starim grčkim legendama. Izlazi krajem godine na Google Stadia, Nintendo Switch, PlayStation 4, Windows PC-u i Xbox One.

Griftlands

Griftlands je RPG od Klei-a za pravljenje palube, ekipa koja stoji iza veoma omiljenih hitova, uključujući Don’t Starve i Oxygen Not Included. Igrači koriste svoje karte u borbama u stilu razgovora kojima rešavaju određene narativne zadatke, poput spašavanja talaca. Dostupan je na Windows PC-u u alfa obliku u Epic Games Store-u, sa dostupnošću Steam-a i ranom fazom pristupa, planiranim za jul

Grounded

Obsidian Entertainment najpoznatiji je po igrama uloga poput The Outer Worlds, jednoj od najboljih igara u poslednjih 12 meseci. Ali Grounded kreće drugačijim putem; To je ko-op igra za preživljavanje koja smanjuje igrače i pušta ih bez ograničenja u njihovom sopstvenom dvorištu, Honey I Shrunk the Kids-stil. Četiri lika istražuju svet nastanjen od mrava, bubamara, svitaca i opasnih  pauka. Izlazi kao naslov ranog pristupa, ovog proleća, na Windows PC-u i Xbox One.

Half Life: Alyx

Budućnost Valve-ove serije Half-Life bila je šala gotovo od objavljivanja Half-Life 2 – 2004. godine. Valve-ova najava Half-Life-a: Alyx je na neki način bila kraća od čežnje za „Half Life 3“, ali i to je nešto. Postavljen između događaja Half-Life i Half-Life 2, VR ekskluzivno će ispričati priču o utvrđenom franšiznom liku Alyx Vance i njenom ocu Eli-u, dok oformljuju otpor kako bi se suprotstavili invaziji vanzemaljske sile poznate kao Combine. Istraživačka, borbena i zagonetna igra iz prvog lica biće objavljena marta 2020. na Steam-u i kompatibilna je sa svim VR headset-ovima baziranim na PC-u.

Halo Infinite

Lansiranje Microsoft-ove serije X konzola sledeće jeseni stići će zajedno sa Master Chief-om. Halo Infinite događa se nakon što je Master Chief spavao i njegove snage su već izgubile rat. Developer 343 Industries obećava da je naglasak na otvorenom istraživanju, za koji pretpostavljamo da će iskoristiti mnogo hvaljene mogućnosti Serije X.

Humankind

Razvijen od strane Amplitude, Humankind je strateška igra zasnovana na potezima koja postavlja igrača da rukovodi rastućom civilizacijom. Dok igrači naseljavaju gradove, grade jedinice, istražuju i bore se, oni kroz istoriju preuzimaju kulturne aure raznih carstava. Objavljuje ga Sega za Windows PC.

Journey to the Savage Planet

Journey to the Savage Planet je ćudljiva, komična igra iz prvog lica, u kojoj igrač istražuje živopisnu vanzemaljsku planetu, izazivajući haos tokom puta. Programeri igre, Typhoon Studios, upravo je kupio Google, tako da će ovo verovatno biti jedini nezavisni projekat. Savage Planet će se pojaviti na PlayStation 4, Windows PC-u i Xbox One.

Kerbal Space Program 2

Nastavak izuzetno uspešnog svemirskog programa Kerbal iz 2011. godine proširiće se na originalnu paletu mogućnosti kreiranih od igrača. Još jednom, sve je u stvaranju svemirskog programa za male zelene Kerbale. Ovog puta, obećali su nam „uzbudljive nove delove, zapanjujuće vizuelne snimke, izgradnja kolonija, međuzvezdano putovanje, poboljšani modding i multiplayer“, navode programeri. Trejler prikazana u Gamescom-u u avgustu otkrio je sofisticiraniji umetnički stil igre, koji na Windows PC stiže u aprilu, a kasnije tokom godine slede i druge platforme.

The Last of Us Part 2

Dugo očekivani nastavak originala Naughty Dog-a vidi da će ko-protagonista prve igre Ellie zauzeti centralnu ulogu. Postavljena pet godina nakon događaja u The Last of Us, igra će takođe imati Ellie-nog prethodnog njegovatelja, Joel-a. The Last of Us Part 2 prvi put je predstavljen u decembru 2016. godine u kompaniji Sony PlayStation Experience. To je priča o ljubavi i osveti, koja će na PlayStation 4 izaći 20. maja.

The Legend of Zelda – Breath of the Wild 2

Ovde ćemo prekršiti naše vlastito pravilo. Svaka druga igra na ovoj listi najavljena je kao dolazak 2020. godine (čak i ako će neke od njih neminovno iskliznuti). Nintendo nije zvanično potvrdio da li će Breath of the Wild 2 izaći 2020. godine, ali spremni smo da izađemo na crtu i nadamo se da će se pojaviti u narednih 12 meseci. Nintendo je objavio trejler tokom E3. Bio je dugačak samo dva minuta, ali je izazvao bes onlain špekulacija o igri. Znamo da je igra prvobitno bila planirana kao DLC za Breath of the Wild, a usko je vezana za narativne teme te igre. Nintendo ima istoriju odlaganja Zelda igara, a ovo je sigurno neće požuriti. Ali sa lansiranjem dve rivalske konzole koja dolaze 2020. godine, postoji puno motivacije da se posao uradi i da se oduševe vlasnici Switch-a.

Little Nightmares 2

Divno jeziva puzzle stealth igra Little Nightmares dobija nastavak. Dok je prva igra bila u potpunosti fokusirana na glavnog junaka Six dok je pokušavala da se izvuče iz Maw-a, nastavak će joj pružiti malo druženja sa novim likom zvanim Mono. Trejler pušten tokom Gamescom-a pokazao je više lokacija na otvorenom nego što smo videli u prvoj igri, koja je provela mnogo vremena u tmurnim sobama. Little Nightmares 2 dolaze na Nintendo Switch, PlayStation 4, Windows PC i Xbox One.

Marvel’s Avengers

Direktno sa njegovih radova na Tomb Raider reboot trilogiji, tim u Cristal Dinamics-u radi na drugačijoj vrsti superheroja projektu. U ovoj akciono-avanturističkoj igri San Francisco je pod napadom i Avengers-i su pozvani da sačuvaju dan. Igrači preuzimaju uloge omiljenih likova, uključujući Thor-a, Iron Man-a, Hulk-a, Captain America i Black Wido-a, a svaki od njih ima svoje posebne moći. Igra će biti objavljena 15. maja, za Google Stadia, PlayStation 4, Windows PC i Xbox One.

Microsoft Flight Simulator

Jedanaesti naslov u dugogodišnjoj seriji (ide sve do 1979.) simulira čitavu planetu, koristeći mape pretraživača Binga i Azure cloud servisa. To znači da će njegova imovina u igri obuhvatiti čitavu zemlju i vodu našeg planeta od 197 miliona kvadratnih kilometara, više od dva miliona gradova i preko 40.000 aerodroma. Sudeći po vremenu koje smo proveli sa igrom, izgleda prelepo, mada kako će uspeti da se prebace ta sredstva, kako se igra igra, tek treba da se vidi.

Minecraft Dungeons

Mojang-ova akcija-avantura je slika koja izgleda poput Diablo-a, sa likovima i sredstvima kompanije Minecraft. Igrači istražuju nasumično generisana područja sami, ili kao deo tima od najviše četiri igrača. U igri ispuštanja plena mogu da se prikupe i potroše na nadogradnje poput oružja, napitaka i oklopa. Takođe se ispuštaju i slučajne dobre stvari, uključujući unapređenje zdravlja i druge potrepštine. Minecraft Dungeons izlazi u aprilu za Mac, Nintendo Switch, PlayStation 4, Windows PC-u i Xbox One.

Minute of Islands

Minute of Islands od Studio Fizbin-a je istraživačka/puzzle igra naslikana u simpatičnom stilu stripa. Izlazi na Windows PC, Mac i neimenovanim konzolama sledećeg proleća, a sadrži putovanje Mo-a, veštog mehaničara koji nailazi na sve vrste čudnih mašina kojima je potrebna popravka.

New World

Amazon Game Studios-ova masovna multiplayer igra je postavljena na čudnom i opasnom ostrvu. To je igra opstanka sa elementima istraživanja, eksploatacije resursa i širenja. Igrači se pridružuju timovima koji skeniraju resurse, izrađuju alate i grade baze. Zatim se bore protiv drugih ljudskih timova, kao i protiv neprijatelja okoline kako bi zauzeli teritoriju. Pojaviće se  na Windows PC-u u maju.

Nioh 2

PlayStation 4 ekskluzivni Nioh 2 je prequel dobro prihvaćenom originalu iz 2017. godine. Razvijen od strane Team Ninja (najpoznatiji po igrama Dead or Alive i Ninja Gaiden), to je izazovan „masocore“ hack-i-slash RPG inspirisan Dark Souls-om. Potpuno prilagodljiv lik igrača kreće na zastrašujućeg yokai-a i demone koristeći razne oštrice. Igrači takođe mogu da se transformišu u yokai i vode borbu sa neprijateljima u carstvu podzemlja. Pojaviće se 13. marta.

No More Heroes 3

Grasshopper Manufacture-ov hack-i-slash No More Heroes 3 obeležava prvu glavnu igru u nizu u deceniji. Predviđena za puštanje na Nintendo Switch 2020. godine, ona govori priču o stilu anime dečaka koji se meša sa vanzemaljskom tehnologijom, oslobađajući moći koje on ne može da kontroliše. Herojski atentator Travis Touchdown vraća se iz penzije u borbu protiv mnoštva sve veštijih vanzemaljskih ratnika.

Nuts

Nuts su sve o nadzoru i vevericama. Igrači se bacaju u stilizovanu šumu plave, zelene, žute i narandžaste boje. Njihov posao je, prema rečima šefa na telefonskoj liniji, da postave noćne kamere koje će snimati kretanje porodice veverica. Svakog dana, igrači pregledavaju snimke i pomeraju kamere kako bi saznali više. Postoje i korisni predmeti rasuti po svetu. Planiran je za izlazak 2020. godine na Windows PC-u i na konzolama.

Ori and the Will of the Wisps

Nastavak na 2015 oduševljavajući Ori and the Blind Forest je stilski sideways-scrolling platformer, a dolazi na Xbox One i Windows PC 11. marta. Moon Studios-ova šarena, izazovna igra, zvezda je duhovno stvorenje koje stiče nove sposobnosti kretanja dok istražuje svet. Odlikuje ga novi sistem automatskog sačuvanja i sofisticiranije stablo nadogradnje od originala.

Persona 5 Royal

Atlus-ovo reizdanje Persona 5 stiže na PlayStation 4, 31. marta. Persona 5 Royal – a.k.a. Persona 5: The Royal u Japanu, gde je to već dostupno – dodaje tonu novih funkcija u igranje uloga iz 2017. godine, uključujući i novi lik koji može da se igra, novo područje za istraživanje i mnoštvo podešavanja i streamlining promena.

Predator Hunting Grounds

Illfonic-ova asimetrična ko-op borbena igra Predator: Hunting Grounds izlazi na PlayStation 4 24. aprila. To je bitka između opasnog čudovišta i grupe manje moćnih ljudskih vojnika. Čudovište će ubiti svakog ko zaluta iz grupe, ali je ranjivo na koordinirani timski rad njegovih neprijatelja.

The Red Lantern

The Red Lantern iz Timberline Studio-a prvi put je prikazan na GDC-u početkom ove godine. Dolazeći na Switch i Xbox One, to je priča o preživljavanju žene koja ulazi u utrku pasa Iditarod na Aljasci i primorana je da se izbori sa ekstremnim prirodnim preprekama, poput napada medveda, promrzlina, pa čak i lizanja losa. Mora da upravlja svojim malim resursima i donosi pametne odluke da bi preživela.

Resident Evil 3 Remake

Treći naslov u Resident Evil franšizi, Resident Evil 3, prvobitno je objavljen 1999. Preživljavanje horor pucačka igra priča priču o Jill Valentine i njenom bekstvu iz urbanog centra pogođenog biološkim oružjem. Kao i prošlogodišnji odličan remake Resident Evil 2, nova verzija modernizuje kontrole, nudi nove perspektive fotoaparata i ažurira vizuelnu pouzdanost. Takođe dolazi sa multiplayer igrom 1-protiv-4 Resident Evil Resistance. Pojaviće se 3. aprila na PlayStation 4, Windows PC-u i Xbox One.

Sable

Shedvorks-ov Sable je prvi put prikazan na PC Gaming Show-u E3 2018. Ima izgled pametnog grafičkog romana, sa prijatnom paletom boja i sjajnim linijama. Igrači preuzimaju ulogu mladog istraživača po imenu Sable, koji se našao na stranoj planeti. Pejzaž je lep, potpuna pustinja, sa samo nekoliko struktura koje krase pejzaž. Prvobitno je planirano da bude objavljen 2019., gurnut je ranije ove godine, a sada bi trebalo da izađe 2020. godine.

Saturnalia

Saturnalia-in umetnički stil pokazuje animirani svet proganjanih skica. Igra koju je razvio Milan, sa sedištem u italijanskom Santa Ragione-u, igra je horor naslov u kojem različiti likovi pokušavaju da prežive u napuštenom selu. Izgleda kao lepo dizajniran komad čarobne priče. Ovo je igra za sve one koje uzbuđuje pomisao na puzanje u tami. Dolazi 2020. godine, a platforme će biti najavljene.

Skatebird

Glass Bottom Games-ova skateboarding igra stiže na Nintendo Switch i Windows PC. Igrači kontrolišu šarene skateboarding ptice u minijaturnim parkovima napravljenim od proizvoda za domaćinstvo poput savijenih slamki, spajalica, kartona i lepljive trake. Igra je finansirana kroz Kickstarter kampanju u junu, kada je sakupila 67,220 dolara od podrške.

Skull & Bones

Skull & Bones biće poznati svima koji su igrali Ubisoft-ove brod-do-broda borbene sekcije u Assassin’s Creed 4: Black Flag (2013). Igrači upravljaju ratnim brodovima i galijama koristeći vetar u njihovu korist i pucajući sa bokova brodova. Igra će takođe uključivati multiplayer bitke pod nazivom „Hunting Grounds.“ Pojaviće se na PlayStation 4, Windows PC-u i Xbox One.

Spelunky 2

Derek Yu-ov Spelunky 2 je nastavak indie hita Spelunky-a tokom 2011. godine, u kojem igrači upravljaju nizom nasumičnih lokacija, uključujući hramove, pećine i grobnice. Priličan i vizuelno živopisan, sa đavolskim zamkama i neprijateljima, Spelunky je jedna od najboljih igara poslednje decenije. Nova igra obećava veći izbor lokacija i brutalnije nivoe. Pojaviće se na PlayStation 4 i Windows PC.

Spiritfarer

Spiritfarer je interno, ćudljiva igra sa nekim dubokim temama. Igrači preuzimaju ulogu trajekta i prevoze novopristigle duše u sledeći svet. Ove duše su ljudi, ali se manifestuju kao životinje, otkrivajući njihove unutrašnje ličnosti. Oni daju poslove igračima da rade kao posljednju želju. Kako igra napreduje, njena pripovedanje se otvara u priču o prihvatanju i pronalaženju utehe u postojanju. Pojaviće se na Xbox Game Pass kao i na Nintendo Switch, PlayStation 4 i Windows PC.

Tom Clancy’s Rainbow Six Quarantine

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege (2015) je taktička pucačina koja je, u najvećem delu, zasnovana na borbenom realizmu. Ali, ograničeni vremenski događaj u igri, u koji je bio uključen i neprijateljski vanzemaljski biološki rizik, pokazao se toliko popularnim da je pomogao da se izbaci Quarantine. To je taktički ko-op pucačina iz prvog lica sa tri igrača koji zadaje timovima operatora da rade i bore se protiv intenzivirajuće pretnje tehnološkog parazita. Rainbow Six Quarantine će biti objavljen na Xbox One, PlayStation 4 i Windows PC-u.

A Total War Saga: Troy

Total War igre traju od 2000. godine, ali kineski istorijski ep Three Kingdoms iz 2019. godine pokazao se kao najbolji do sada. Za ovogodišnju igru, programeri Creative Assembly i izdavač Sega planiraju da se vrate sve do bronzanog doba. Još jednom, igrači će upravljati ekonomijom, širenjem i osobljem, dok istovremeno usmeravaju strategije borbe u stvarnom vremenu. U čast vremenskog perioda i mitoloških korena trojanske priče, igrači će takođe morati da steknu naklonost bogova. Total War Saga: Troy se očekuje u neko vreme 2020. godine za Windows PC putem Steam-a.

Wasteland 3

S budžetom tri puta većim od budžeta svog petogodišnjeg prethodnika, predstojeći RPG Wasteland 3 izgleda kao snežija, uglađenija i značajnija verzija Wasteland 2. Postapokaliptična priča kreće se iz Vasteland 2 suve lokacije Arizona i Los Anđelesa do ledenih visina u Koloradu. On centrira oko lokalnog šefa pod nazivom Patriarch koji vodi društvo koje su osnivali nekada mega bogati Armageddon pripremljenici.

Watch Dogs Legion

Kao i mnoge igre Ubisoft-a na ovoj listi, Watch Dogs Legion imao je precizan datum izdavanja 2020. godine, sve dok Ubisoft u oktobru nije objavio da će izaći u sledećoj fiskalnoj godini. To se završava u aprilu 2021. godine, ali kompanija još uvek verovatno cilja 2020. Treći deo Ubisoft-ove hacking serije otvorenog sveta smešta igrače u futuristički post-brexit London, gde stvari ne idu dobro. Igrači mogu da regrutuju i igraju kao i bilo koji NPC u svetu igara, stvarajući otpor i oslobađajući grad od stiska tiranije. Pojaviće se na PlayStation 4, Windows PC i Xbox One, kao i na PlayStation 5 i Xbox Series X.

 

Autor: Itnetwork.rs