Share
Niška ‘Palčica’ danas na Trećem zimskom pozorišnom festivalu za decu u Aleksincu

Niška ‘Palčica’ danas na Trećem zimskom pozorišnom festivalu za decu u Aleksincu

Pozorište lutaka Niš učestvuje danas sa predstavom „Palčica“ na Trećem zimskom pozorišnom festivalu za decu čiji je organizator „Teatar 91“ iz Aleksinca.

Festival je pokrenut sa ciljem da se okupe najbolja dramska pozorišta za decu iz Srbije, podstakne međusobno kreativno nadmetanje u režijskim, glumačkim, scenografskim i kostimografskim idejama.

Po izboru ovogodišnje selektorske komisije koju čine glumica Jelena Stajkovac, književnik Saša Simonovića i glumac Milorad Damjanovića u takmičarskom programu učestvuje pet profesionalnih pozorišta iz Beograda, Novog Pazara, Bečeja i Niša, dok će predstavu u čast nagrađenih na zatvaranju festivala izvesti Kruševačko pozorište. U
obrazložnju komisije se navodi da „predložene predstave ispunjavaju sve zahteve Festivala i da svojim kvalitetom garantuju visok umetnički nivo kakav Festival zahetva“.

Tekst za predstavu „Palčica“ je po motivima bajke H.K.Andersena napisala Milena Depolo, a režirala Dragana Miloševski Popova. Uloge tumače: Aleksandra Pavlović, Marija Cvetković, Jelena Đorđević, Srđan Miljković i Mladen Milojković.

Festival se održava od 29. januara do 3. februara, Pozorište lutaka Niš nastupa u petak 31. januara u 19.00 časova u Domu kulture Aleksinac.

Fotografije: Ivan Nikolić

Autor: Portal Media Press Srbija