Share
Predstava niškog Narodnog pozorišta ‘Vlast i njena opzicija’ na ‘Danima komedije’ u Jagodini

Predstava niškog Narodnog pozorišta ‘Vlast i njena opzicija’ na ‘Danima komedije’ u Jagodini

Narodno pozorište u Nišu učestvovaće na 49. po redu pozorišnom festivalu “Dani komedije” u Jagodini, sa predstavom “Vlast i njena opozicija”, po tekstu Nebojše Romčevića, u režiji Egona Savina.

Na repertoaru 49. Festivala Dani komedije, koji se održava od 20. do 27.marta, su predstava “Jovanča na putu oko sveta”, po tekstu Branislava Nušića, u režiji Zoltana Puškaša i u produkciji Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, zatim “Zla žena”, Jovana Sterije Popovića, u režiji Ive Milošević i u produkciji Narodnog pozorišta iz Subotice.

Slede “Korešpodencija”, po tekstu Borislava Pekića, u režiji Gorčina Stojanovića i u produkciji Zvezdara teatra iz Beograda, “Crna kutija”, po tekstu Ane Đorđević, u režiji Andreja Nosova i u koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta.

Na repertoaru je i “Gustav je kriv za sve”, na osnovu crtanog filma, u režiji Kokana Mladenovića i u produkciji Pozorišta “Kostolanji Deže” iz Subotice, kao i “Tartif”, po tekstu Žan Baptist Poklen Molijera, u režiji Igora Vuka Torbice i u koprodukciji Narodnog pozorišta iz Sombora i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

U čast nagrađenih biće izvedena predstava Pozorišta Atelje 212 iz Beograda “Art” Jasmine Reze, u režiji Alise Stojanović.

Dobitnik ovogodišnje nagrade za životno delo ,”Zlatni ćuran” je glumac Milan Lane Gutović.

Selektor ovogodišnjeg festivala je Nebojša Bradić.

 

Fotografije: Branko Brandajs – Narodno pozorište Niš

Autor: Portal Media Press Srbija