Share
Glavni ‘krivci’ zbog kojih prijateljstvo sa ‘povlasticama’ nikada ne uspeva

Glavni ‘krivci’ zbog kojih prijateljstvo sa ‘povlasticama’ nikada ne uspeva

Ideja o prijatelju s povlasticama na prvi pogled uvek zvuči odlično: imate prijatelja s kojim možete da prolazite odlične trenutke, slobodni ste da viđate druge ljude, ali nemate ništa protiv ni da se to pretvori u nešto ozbiljno. Mislite, šta bi moglo da krene po zlu?

Problem je što uvek nešto pođe po zlu, a na kraju prijateljstvo ispašta. Pre nego što uplovite u odnos u kom imate samo fizički dodir s nekim bez romantike, pročitajte šta sve može da se dogodi.

1. Iako ste sada na istoj strani to može brzo da se promeni

Oboje želite vezu bez obaveza, a onda jedno od vas razvije osećaje. Možda na početku i niste bili zainteresovani za emocionalnu povezanost, ali nekoliko meseci kasnije prioriteti vam se menjaju.

2. Neko će to prekinuti

Ako niko od vas ne razvije osećaje, jedno će taj odnos naglo prekinuti. Ući će u vezu s nekim drugim i shvatiti da mu je dosta ovog odnosa.

3. Videćete da flertuju s drugima

Prijatelji ste i želećete da se družite i van spavaće sobe, a to znači da ćete ih videti kako flertuju s drugim ljudima. Iako nekima to nije problem, barem ne na početku, ljubomora se kad tad razvije.

4. Menja se situacija u vašem društvu

Ne morate da radite ono što bi vaši prijatelji želeli, ali ako spavate s nekim iz društva, promeniće se način na koji gledaju na vas dvoje. Možda neće svi to podržavati, pa ćete se naći u neprijatnim situacijama.

5. Vaše prijateljstvo verovatno je odmah uništeno

Možda uspe vaš plan da budete prijatelji s povlasticama, a kada vam to dosadi nastavite da budete samo prijatelji. Ovaj scenario se veoma retko događa.

 

Izvor: Dnevno.rs