Share
Niš: U obračunu dve grupe mladića teško povređen osamnestogodišnjak

Niš: U obračunu dve grupe mladića teško povređen osamnestogodišnjak

Mladići odranije poznati policiji su, kako saznajemo, unapred dogovorili ovaj obračun

Trg učitelja Tase u Nišu, mesto krvavog obračuna dve grupe mladića; foto: Portal Media Press Srbija

U tuči koja se sinoć dogodila na Trgu učitelja Tase u Nišu kada su se obračunale dve grupe mladića, teško je povređen P. M. (18) iz ovog grada, koji je zadobio udarac nožem u grudi od njegovog vršnjaka P. V.

Incident se dogodio nešto posle 23 sata, a u njemu je lakše telesne povrede zadobio i L. K. kojeg je jedan od mladića udario palicom u glavu.

Mladići odranije poznati policiji su, kako saznajemo, unapred dogovorili ovaj obračun.

– Navodno je trebalo da razreše razmirice koje imaju od ranije, ali ne samo što se nisu izmirili nego su se odmah zakačili. Obračun je započeo jedan sedamnaestogodišnjak, prijatelj P. V. koji je palicom udario u glavu L. K. a kada je zamahnuo ka P.M., on je uspeo da se odbrani. Tada je P. V. izvadio nož i P. M. udario u levu stranu grudi nanevši mu tešku telesnu povredu opasnu po život u vidu proboja plućne maramice – kažu sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Kada su uvideli ozbiljnost situacije i povređene mladiće, prolazici su pozvali Hitnu pomoć, nakon čega je P. M. zbrinut u niškom Kliničkom centru gde mu je stanje stabilizovano, dok policija, kako saznajemo, intenzivno traga za P. V.

Kako saznajemo, P. V. je učestvovao u više ovakvih sukoba, a jedan od njih je i onaj iz februara 2017. godine kada je u takođe zakazanoj tuči kod škole “Duško Radović” šesnaestogodišnji Nišlija D.S. izboden, a još četvorica maloletnika završila na Dečjoj hirurškoj klinici zbog dobijenih batina. Krvavu tuču tada je prekinula je policija.

 

Autor: J. Ć.

Izvor: Novosti.rs