Share
Korona virus stigao u Srbiju? Pacijentkinja smeštena na kliniku

Korona virus stigao u Srbiju? Pacijentkinja smeštena na kliniku

Ona je smeštena na Klinici za infektivne bolesti i uskoro se očekuje vanredna konferencija za novinare.

U Univerzitetskom kliničkom centru Kosova u Prištini primljena je pacijentkinja za koju se sumnja da je zaražena  korona virusom.

Ona je smeštena na Klinici za infektivne bolesti i uskoro se očekuje vanredna konferencija za novinare o ovom slučaju, prenosi Koha.

Kako navodi list, povodom ovog slučaja uskoro trebalo da se oglase i nadležni iz kliničkog centra.

Sumnja da je Britanka zaražena, rezultati oko 23.00 sata

Univerzitetski klinički centar u Prištini potvrdio je da je na kliniku za zarazne bolesti primljena pacijentkinja koja može biti pogođena koronavirusom.

Kako navode prištinski mediji, lekari KC kažu da je u pitanju strana državljanka koja radi na Kosovu, a Koha navodi da je osoba iz Britanije.

Lekari su rekli da je pacijentkinja, nakon kašlja, otišla u bolnicu na pregled.

Bila je odsela u skijaškom centru van Kosova, gde je saznala da se za neke ljude sumnja da su bili zaraženi koronavirusom.

Kako navodi Gazeta ekspres, lekari su rekli da su joj testovi odmah bili urađeni, a da se njihov rezultat očekuje pre ponoći, oko 23.00 sata.

Rezultat će pokazati da li je pacijent pogođen koronavirusom, rekli su lekari.

“Čim smo dobili prve informacije, uzorci su odmah poslati u laboratoriju. Medutim, za pacijenta koji leži, preduzimaju se svi izolacioni postupci ako je pozitivna na koronavirus. U ponoć će biti poznat ishod analiza”, rekao je lekar Naser Ramadani iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova (NIPHK).

O ovom slučaju govorio je i ministar zdravlja Arben Vitija.

Ministar zdravlja Arben Vitia rekao je na konferenciji za novinare da simptomi ne ukazuju na virus.

Reč je o stranoj državljanki koja je boravila na skijalištu sa još petoro ljudi za koje se sumnja da su bili zaraženi koronavirusom, rekao je Vitija.

Kako javlja Koha, rezultati će biti objavljeni oko 23:00, sata.

Broj umrlih od novog korona virusa u kopnenom delu Kine gde se on prvo pojavio je 565, a broj obolelih je porastao na 28.350.

 

Izvori: B92.netEspreso.rs