Share
Svetosavski sajam knjiga u Nišu otvara aktuelni laureat nagrade ‘Stevan Sremac’

Svetosavski sajam knjiga u Nišu otvara aktuelni laureat nagrade ‘Stevan Sremac’

Sve je spremno za 16. po redu Svetosavski sajam knjiga u Nišu, koji će se ove godine održati u Oficirskom domu, od 28. februara do 6. marta. Ljubitelji pisane reči moći će da posete sajam, dobiju popuste, ali i da na promocijama knjiga upoznaju one koji stoje iza njihovih omiljenih romana.

Oficirski dom u Nišu; foto: Portal Media Press Srbija

I ovogodišnji Svetosavski sajam nastavlja dugogodišnju tradiciju, da tokom trajanja ugosti poznata imena srpske književnosti. Tako će 28. februara sajam otvoriti Vule Žurić, pisac koji je prošle godine dobio nagradu „Stevan Sremac“.

Ovo će biti i prva od petnaest promocija koje tokom trajanja sajma očekuju posetioce. U Nišu će o svojim knjigama govoriti Vanja Bulić, Nele Karajlić i mnogi drugi književni stvaraoci iz čitave Srbije. Kao i svake godine, posebno mesto na sajmu imaće i niški pisci koji će predstavljati svoja dela, ali i biti domaćini svojim kolegama.

Svoje mesto u Oficirskom domu imaće tridesetak izlagača, među kojima i „Vulkan“, „Laguna“, „Publik praktikum“… Posetioci mogu da računaju i na velike sajamske popuste od 30% do 80%, dok će cena karte biti 50 dinara. Novina je da kupovinom ulaznice, kod velikog broja izlagača, za knjige koje koštaju više od 500 dinara, posetioci ostvaruju popust u vrednosti ulaznice.

Sajam, koji organizuje „Medivest KT“, sa ponosom nosi ime Svetog Save, koji je prvi srpski prosvetitelj i utemeljivač naše srednjovekovne književnosti. Neka i ovoga puta, ovaj niški praznik knjige nastavi, da zajedno sa čitaocima, čuva i neguje pisanu reč.

 

Autor: Portal Media Press Srbija