Share
‘Open jam sessions’ (vol. 8) 23. februara u niškom klubu ‘Feedback’

‘Open jam sessions’ (vol. 8) 23. februara u niškom klubu ‘Feedback’

Klub Feedback već dve sezone priređuje otvorena muzička popodneva. Kroz „Open jam sessions“, osmi put pozivamo sve muzičare, bez obzira na nivo znanja, usviranosti ili žanrovsku opredeljenost, bez obzira na to da li su samostalni izvođači ili članovi nekog (ne)poznatog benda, da dođu u nedelju, 23. februara u 19 časova, ponesu svoje instrumente i rade ono što najviše vole i što najbolje umeju da rade – da stvaraju muziku.

Koncept otvorenih džem sesija je sledeći: svaka od epizoda ima domaćine – muzičare koji su svoje iskustvo na sceni stekli kroz rad sa autorskim bendovima, a svi koji su zainteresovani da oprobaju svoje jamm-ing veštine dobrodošli su da učestvuju.

Kada smo organizovali prvi session, očekivali smo ništa manje od izvanredne svirke, što smo, naravno, i dobili. Ono što nas je prijatno iznenadilo jeste odziv gostujućih muzičara. Scena je tokom svakog ovakvog događaja izgledala kao karusel, smenjivala su se poznata i manje poznata imena. Nekima je bilo potrebno malo vremena da se opuste na bini dok su neki već nonšalantno gospodarili njome :).

Tokom svirke stvarale su se potpuno neočekivane kombinacije, te su ljudi koji se nikada nisu prethodno sreli, zvučali kao potpuno usviran bend. Pošto se ovde razmenjuju i sviračka i pevačka iskustva, scenu su delili: gitaristi, pijanisti, bubnjari, duvači, violinisti, ali i breakbeat i rap izvođači i mnogi drugi.

Feedback open jam sessions zazvučalo je kao ime koje može da znači: inkubator kvalitetnih muzičara u Nišu.

Ove nedelje, otvorena muzička popodneva dobijaju potpuno novu dimenziju! Pored naših redovnih profesora, po prvi put imamo među domaćinima gosta iz inostranstva. Sledi spisak muzičara i instrumenata na kojima su domaćini, kao informacije o bendovima u kojima stvaraju:

Paolo Addis [ITALIJA]- bubnjevi [Wise Kebabs]
Željko Ljubić Piti – gitara [Poez11a, Quintetque, Goribor, Stoned Heads, DJ Shit]
Bojan Bojković Profa – melodika [Quintetque, Stoned Heads, Jayus Jazz]
Andrej Maksimović Papi – truba [Jayus Jazz, Nisville Youth Orchestra, Stoned Heads, Quintetque]
Čedomir Ilić – bas gitara [Jayus Jazz]
Vanja Radojković – klavir [Quintetque, Cure Šure]

Dobro nam došli, ulaz je slobodan, obavezno ponesite svoje instrumente i iskoristite jedinstvenu priliku da podelite scenu sa izvanrednim muzičarima! – poručuju organizatori.

Feedback OPEN JAM SESSIONS ponovo radi 😀

Utiske sa dosadašnjih događaja možete pronaći na sajtu kluba [OVDE].

 

Autor: Portal Media Press Srbija