Share
Socijalisti jugoistočne Srbije proslavili 30 godina postojanja Socijalističke partije Srbije

Socijalisti jugoistočne Srbije proslavili 30 godina postojanja Socijalističke partije Srbije

Svečanom akademijom u Narodnom pozorištu u Nišu socijalisti jugoistočne Srbije proslavili su juče 30 godina Socijalističke partije Srbije. Gostima su se u prepunoj sali Narodnog pozorišta obratili predsednik SPS-a Ivica Dačić, potpredsednik SPS-a Novica Tončev, kao i koalicioni partner predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

SPS nastavlja sa obeležavanjem velikog jubileja

„Partija mora da oseća duh vremena i duh naroda. Mnogo toga se promenilo za 30 godina. Opstaju i u prirodi i u društvu samo oni koji mogu da se prilagode potrebama novog vremena. I baš zato kada danas govorimo o socijalizmu mi ne mislimo na socijalizam Staljinovog tipa već govorimo o osnovnim idealima novog socijalističkog pokreta.Ali je zato potrebno dobro planirati i imati hrabrosti da donesete teške odluke i onda kada to nije lako i naravno, imati moralnu čvrstinu da ostanete dosledni i onda kada je teško a ne samo kada je lako“, kazao je Dačić i dodao: „Sa ponosom možemo da kažemo da je ovo vreme prošlo, da smo mi imali i ogromne rezultate i grešaka, da smo izvlačili pouke, menjali se u hodu i da je pred nama sada kako da napravimo dobar politički program za godine koje su pred nama. Na osnovu svega i iskustva i na osnovu osnovnih pokazatelja i pravaca kako se razvija socijalistička ideja u svetu kada je nova situacija i kada se traga za rešenjima kako doći do jednog pravednijeg sveta u uslovima neokapitalizma i trke za profitom, kako se baviti običnim čovekom, kako da se napravi ta pravična raspodela društvenog bogastva, kako da sve ideje koje imamo za prava radnika, siromašnih, besplatno školovanje, za besplatno zdravstvo, kako da one budu ostvarive. Zato je bitno da se ekonomija dobro razvija i mislim da je to jedan od velikih rezultata koje smo ostvarili zajedno sa Aleksandrom Vučićem svih ovih godina“- izjavio je predsednik SPS-a Ivica Dačić.

„Izuzetna je čast biti domaćin na ovako značajnom događaju kao što je današnja proslava. 30. godina SPS-a! 30! Retke su čak i u evropskim okvirima, partije koje ovako dugo traju. SPS ne samo što traje, nego svo ovo vreme oblikuje političku stvarnost Srbije, vodeći državu samostalno ili u koaliciji sa najjačim strankama. Socijalistička ideja je ideja koja se ne može staviti ni u vremenske ni u prostorne okvire. Ona će trajati koliko i čovečanstvo i potreba svakog ljudskog bića da živi život dostojan čoveka. Zato su nama u SPS-u pitanja zdravstva, školstva i pravne zaštite za sve građane Srbije imperativ svakodnevnog delovanja. Naš cilj je zdrava, obrazovana i sigurna Srbija. Naš cilj je jaka i stabilna Srbija.”– izjavio je Novica Tončev, potpredsednik SPS-a i koordinator za jugoistočnu Srbiju.

 

Autor: Portal Media Press Srbija