Share
Književnik Vule Žurić otvorio 16. Svetosavski sajam knjiga

Književnik Vule Žurić otvorio 16. Svetosavski sajam knjiga

Književnik Vule Žurić je sinoć, pred brojnim piscima, izlagačima, Nišlijkama i Nišlijama, zvanično proglasio početak 16. Svetosavskog sajma knjiga. Tako će do 6. marta vrata Oficirskom doma biti otvorena za posetioce svakog dana od 10 do 20 sati.

Posle zvaničnog otvaranja je Žurić, inače dvostruki dobitnik nagrade „Stevan Sremac“ koja se dodeljuje u Nišu, imao promociju svog književnog rada.

„Verujem da knjiga kod nas ima budućnost kao i svuda u svetu. Ni po čemu se naš čitalac ne razlikuje od čitalaca širom sveta… Mi smo, za neke naše komšije iz regiona, uvek svetao primer koliko ljudi kod nas želi da štampa knjige, a imamo i čitaoce koji te knjige žele da kupuju“, izjavio je Žurić na otvaranju.

Inače, ovo je bila prva od 15 promocija koje očekuju posetioce. Među onima koji će u Oficirskom domu, tokom trajanja manifestacije, govortiti o svojim delima i književnom radu su i Vanja Bulić, Nele Karajlić…

Drugog dana sajma – 29. februara, svoja dela predstaviće od 17 sati Aleksandar Mojašević i od 18 sati Slaviša Pavlović.

Inače, svoje mesto u Oficirskom domu pronašlo je više od 30 izlagača, a posetioce očekuju i veliki sajamski popusti od 30% do 80%, dok je cena karte 50 dinara. Novina koju donosi ovogodišnji „praznik knjige“ je da kupovinom ulaznice, za naslove koji koštaju više od 500 dinara, posetioci ostvaruju popust u vrednosti ulaznice.

Sajam, koji organizuje „Medivest KT“, je pripremio i specijalne poklone. Naime, svako sa ulaznicom koja se završava brojem 16, na blagajni dobija poklon knjigu.

 

 

Foto:  B. Cvetković

Autor: Portal Media Press Srbija