Share
8 godina zatvora za vozača autobusa zbog saobraćajne nesreće na pružnom prelazu u Donjem Međurovu

8 godina zatvora za vozača autobusa zbog saobraćajne nesreće na pružnom prelazu u Donjem Međurovu

Osnovni sud u Nišu osudio je vozača autobusa “Niš-ekspresa” Milana Zdravkovića (33) na osam godina zatvora i i zabranu upravljanja vozilima D kategorije maksimalno 5 godina, zbog sudara voza i autobusa koji se dogodio 20. decembra 2019. godine u Donjem Međurovu. Tom prilikom je osmoro ljudi poginulo, a 27 povređeno.

Milan Zdravković; Foto: M.S. (Printscreen Facebook)

Zdravkoviću se na teret stavljalo da je izazvao nesreću jer se nije zaustavio na znak “stop” ispred prelaza. Tokom procesa ispitani su svedoci, urađeno je saobraćajno veštačenje nakon kojeg je ispitivan veštak koji je izneo svoje viđenje situacije izvedeno na osnovu dokaza iz Železnice Srbije.

Zastupnik optužnice, zamenik osnovnog tužioca Vladimir Stanojević u završnoj reči zatražio je osam godina zatvora i zabranu upravljanja vozilima D kategorije maksimalno 5 godina.

Presuda vozaču autobusa zbog stravičnog udesa u Donjem Međurovu; Foto: M. S.

Tužilac je naveo da je ovo najteža saobraćajna nesreća u niškom kraju ali mu je Tomović replicirao da je 1995. godine poginulo 22 putnika iz Danske. Tužilac je takođe naveo da okrivljeni nije pokazao znake kajanja i da se izvinio žrtvama tek kada je bio pritisnut dokazima da se nije zaustavio ispred pružnog prelaza.

Suđenju su prisustvovali svi članovi porodica nastradalih.

 

Autor: D. A.

Izvor: Novosti.rs