Share
Predstava ‘Damojed’ ponovo na reperotaru niškog Pozorišta lutaka

Predstava ‘Damojed’ ponovo na reperotaru niškog Pozorišta lutaka

Nakon jednoipogodišnje pauze na reperotaru niškog Pozorišta lutaka u četvrtak, 5. marta u 18.00 časova je predstava „Damojed“.

„Damojed“ je dečija drama u stihu o zmaju koji ne ispunjava „zmajske standarde“. Vegeterijanac je, ne voli da otima dame, nije zao, čak ni plamen iz usta ne uspeva uvek da izbaci. Ipak, pokušavajući da ispuni očekivanja zmajske familije otima jednu damu da bi od nje napravio sladoled i poslužio ga na velikom zmajskom slavlju. Ta ideja se ne dopada dami i njenom vitezu, kao ni dvorskoj ludi i kuvaru koji svesrdno pokušavaju da osujete njegov plan. Zmaj nailazi na razne peripetije da bi na kraju shvatio da su ljubav, plemenitost i dobrota prave životne vrednosti i da zmaj može biti pravi zmaj čak i onda kada je dobar.

Svaki segment predstave nalazi put do gledalaca: dobar tekst, rediteljska postavka, scenografija, kostimi, rekvizita, scenski pokret, songovi, video animacija, što potvrđuju smeh i aplauzi i tokom i po završetku predstave, kao i nagrada dečjeg žirija na festivalu “Pozorište Zvezdarište”.

U četvrtak „Damojed“ nastavlja svoj pozorišni život.

Autorski tim: tekst i lektura Nataša Ilić, režija Biljana Radenković, scenografija i kostim Ivana Savić, muzika Anastas Kamenović, video animacija Srđan Miljković, koreograf Zlata Hodžić, dizajn plakata i programske knjižice Vladimir Stojanović.

Uloge tumače: Toma Bibić, Aleksandra Pavlović, Mirjana Đorđević, Dejan Gocić, Srđan Miljković, Mladen Milojković i Stefan Mladenović.

 

 

Autor: Portal Media Press Srbija