Share
Saznajemo: Odlažu se sve đačke ekskurzije iz Srbije u inostranstvo zbog korona virusa

Saznajemo: Odlažu se sve đačke ekskurzije iz Srbije u inostranstvo zbog korona virusa

Ministarstvo prosvete je izdalo preporuku svim školama da obustave đačke ekskurzije. Do kada će ova mera biti na snazi nije poznato. Pratiće se situacija sa korona virusom, i u skladu sa njom odlučivati

Ministarstvo zdravlja: Ministar Lončar sa profesorima; foto: Republika.rs

Zbog korona virusa, koji se proširio po svetu, zemljama u našem okruženju, a koji se danas pojavio i u Srbiji, odlažu se sve đačke ekskurzije u inostranstvu, saznaje Telegraf.rs u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Preporuka je nadležnog ministarstva, da se odlože ekskurzije ka svim zemljama.

Do kada će ova mera biti na snazi nije poznato. Zapravo, ona nije ograničena, s obzirom na to da situacija sa korona virusom može za desetak, eventualno mesec dana da se promeni na bolje.

Ministarstvo je pre više od nedelju dana već izdalo preporuku da se obustave sve ekskurzije ka Italiji, a sada se to odnosi na sve zemlje.

Virus COVID-19 potvrđen je u 77 zemalja. Danas se ovim zemljama pridružila i Srbija.

Novi korona virus potvrđen je kod muškarca (43) iz Subotice koji je boravio kod svoje sestre u Budimpešti.

On se javio sa simptomima koji nalikuju oboljenju koje izaziva Kovid-19. Uzeti su uzorci i njihova obrada u laboratoriji Instituta “Torlak” pokazala je da je pacijent pozitivan na koronavirus.

On je trenutno smešten u izolaciju u bolnici u Subotici, dobija terapiju i u dobrom je zdravstvenom stanju, odnosno oseća se dobro. Ovo je na vanrednoj konferenciji u zgradi SIV-a saopštio ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

 

Izvori: Republika.rs, Telegraf.rs