Share
Konačna odluka lekara: Da li će škole u Srbiji biti zatvorene zbog širenja korona virusa?

Konačna odluka lekara: Da li će škole u Srbiji biti zatvorene zbog širenja korona virusa?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić sastali su se danas sa predstavnicima svih zdravstvenih i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv korona virusa, koji su predložili mere kako bi se sprečilo širenje korona virusa.

Sastanak je počeo u 11 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, a nakon sastanka predsednik Srbije se obratio medijima i saopštio odluke koje su donali najeminentniji sručnjaci u polju medicine.

Predsednik Srbije je istakao, da uprkos izvesnoj histeriji koja se pojavila u društvu, po preporuci lekara ne postoji nikakav razlog da se u Srbiji zatvore škole. Posebno je istakao da je to stav velikog broja stručnjaka koji potvrđuju da nema razloga za zatvaranjem škola.

Vučić je zavahlio svim našim lekarima i medicinskom osoblju zbog predanog rada i što nisu tražili odmore i bolovanja već su hteli da pomognu svom stanovništvu.

Nisu tražili izgovore, već su se uhvatili u koštac sa problemom i koliko su hrabri – naglasio je Vučić.

Kako je rekao, trenutno je najveći problem kako zaštititi rad zdravstvenih radnika.

Istakao je da će oni dobijati posebne stimulacije i nagrade za svoj rad.

Kaže da je veliki problem trenutno za državu što se mnogo krade sapuna i toalet papira po javnim ustanovama i zamolio ljude da to ne rade, s obzirom da država ne može da ubaci u ustanove po 1.500 sapuna dnevno.

Vučić je naglasio da nije istina da nema dovoljno sapuna u školama u Srbiji, pošto se 12 puta dnevno dopunjavaju zalihe.

Podsetimo, u Srbiji je ternutno petoro ljudi zaraženo korona virusom.

 

Izvor: Srbijadanas.com