Share
Oglasio se Klinički centar u Nišu o stanju obolelih od koronavirusa

Oglasio se Klinički centar u Nišu o stanju obolelih od koronavirusa

Četvoro pacijenata, kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa, primljeno je na Kliniku za infektivne bolesti KC Niš i odmah su, sledeći propisane algoritme i procedure, smešteni u potpunu izolaciju, navode iz KC Niš.

Lekari će narednih dana, budno pratiti zdravstveno stanje obolelih od koronavirusa; foto: Portal Media Press Srbija

Stanje četvoro hospitalizovanih osoba na Klinici za infektivne bolesti KC Niš je stabilno i ni jedan od pacijenata trenutno nije životno ugrožen, saopštio je Klinički centar Niš.

“Infektolozi budno prate zdravstveno stanje obolelih, poštujući sve “propisane mere i algoritme propisane od strane Svetske zdravstvene organizacije i Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”, kazali su u KC Niš.
U saopštenju se takođe navodi da je Klinički centar Niš u potpunosti snabdeven svom ličnom zaštitnom opremom, aparaturom i dovoljnim brojem respiratora koji će se eventualno koristiti kod pacijenata gde ovakav vid životne potpore bude medicinski indikovan.
Obezbeđeni su, rečeno je, svi potrebni kako prostorni, tako i kadrovski kapaciteti za prijem, izolaciju i lečenje svih pacijenata sa sumnjom na virus.

Podsetimo, do sada je u Srbiji registrovano 12 slučajeva korona virusa.

 

Autor: Portal Media Press Srbija