Share
Ministarstvo prosvete poslalo dopis školama: Nastava na daljinu počinje 17. marta

Ministarstvo prosvete poslalo dopis školama: Nastava na daljinu počinje 17. marta

Ministarstvo prosvete saopštilo je da će sprovođenje nastave na daljinu u svim školama u Srbiji početi od utorka, 17. marta.

Sve škole u toku sutrašnjeg dana dobiće potrebne informacije i uputstva za organizovanje i sprovođenje nastave na daljinu, počevši od 17. marta, navodi se u dopisu Ministarstva prosvete školama.

Od direktora škola i nastavnika očekuje se da u toku sutrašnjeg dana izvrše potrebne pripreme i informisanje učenika i njihovih roditelja/zakonskih staratelja o organizovanoj nastavi na daljinu, dodaje se.

Kako se ističe, potrebno je planirati obaveštavanje učenika i koordinaciju nastave na daljinu tako da što manji broj zaposlenih dolazi u ustanovu, a da svoje radne obaveze u najvećoj meri obavljaju od kuće.

Tokom boravka u ustanovi svi zaposleni su u obavezi da se pridržavaju zdravstveno-higijenskih mera, uputstava i naredbi nadležnih službi.

U danima koji su pred nama Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja će pružiti potrebnu pomoć školama, učenicima i njihovim roditeljima da nastavu na daljinu organizuju, sprovode i prate na delotvoran i efikasan način.

Zajedničkim naporima, dobrom koordinacijom i sinhronizovanim aktivnostima možemo doprineti da se aktuelna krizna situacija za obrazovni sistem, ali i sistem u celini, predupredi i time ublaže njene posledice. U tom smislu, pozivamo Vas na posvećeno delovanje i odgovorno postupanje, navodi se u dopisu.

Vanredno stanje proglašeno je na celoj teritoriji Srbije u nedelju uveče i od ponedeljka, 16. marta škole neće raditi, najverovatnije do kraja školske godine.

 

Izvor: Bizlife.rs