Share
Poštaru iz Niša koji je zaražen korona virusom se pogoršalo stanje

Poštaru iz Niša koji je zaražen korona virusom se pogoršalo stanje

Dvanaest dana otkako ima visoku temperaturu i nekoliko dana otkako je kod njega potvrđeno da ima virus kovid – 19, stanje jednog od poštara iz Niša se pogoršalo

Foto: Portal Media Press Srbija

Dvanaest dana otkako ima visoku temperaturu i nekoliko dana otkako je kod njega potvrđeno da ima virus kovid – 19, stanje jednog od poštara iz Niša se pogoršalo.

Reč je o jednom od četiri zaraženih ovim virusom koji rade u pošti u niškom naselju Durlan. On se već nekoliko dana nalazi u kućnoj izolaciji. Međutim, kako temperatura danima ne spada, a kašalj postao sve gori, u ponedeljak popodne njega je Hitna pomoć odvezla u bolnicu, saznaju “Novosti”. Međutim, u KC Niš nisu mogli da potvrde da je on zadržan u njihovu bolnicu, već su samo saopštili da se kod njih leči pet pacijenata zaraženih ovim virusom.

Na Klinici za infektivne bolesti KC Niš, trenutno se leči petoro pacijenata, kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korona virusa KOVID-19. U toku današnjeg dana, zbog nepostojanja bilo kakvih simptoma, u dobrom opštem stanju, nakon konsultovanja infektologa sa dežurnim epidemiologom IZJZ i njegove saglasnosti, ali i saglasnosti pacijenta, uz poštovanje svih procedura i algoritama SZO, pacijent koji je primljen juče, otušten je sa Klinike za infektivne bolesti KC Niš i smešten u kućnu izolaciju – saopštili su.

 

Izvor: Novosti.rs