Share
Zabrana javnog prevoza u Nišu tokom vikenda zbog vanrednog stanja

Zabrana javnog prevoza u Nišu tokom vikenda zbog vanrednog stanja

Štab za vanredne situacije Grada Niša naložio je prevoznicima obustavu gradskog prevoza subotom i nedeljom i novu redukciju prevoza radnim danima.

Foto: Portal Media Press Srbija

Autobusi gradskih prevoznika saobraćaće po subotnjem redu vožnje i to samo od 05 do 08 časova i od 14 do 17 časova.

Gradonačelnik Niša i komandant Štaba za vanredne situacije Darko Bulatović rekao je da odluka o zabrani rada kafana i restorana ne znači zabranu rada njihovih kuhinja.

„Kuhinje u restoranima i kafanama mogu raditi ali samo za dostavu hrane. Ćevabdžinice mogu da nastave da rade, ali uz poštovanje propisanih epidemiloško-higijenskih mera“, izjavio je Bulatović.

On je apelovao na građane da se pridružavaju svih uputstava i mera koje je propisala Vlada Srbije, Ministarstvo zdravlja, Institut za javno zdravlje, Krizni štab Vlade Srbije i Gradski štab za vanredne situacije.

Bulatović je rekao da se taj apel posebno odnosi na naše sugrađane i pozvao ih da za koriste usluge kol centara koji su otvoreni u svim niških gradskim opštinama.

„U toku današnjeg dana Kol centar u Medijani imao je 152 poziva, u Niškoj Banji 26, u Paliluli 56, Panteleju 93, a Crveni krst proveravamo. Ljudi su uglavnom zvali zbog dostavljanja hrane i lekova, ali i saveta“, izjavio je Bulatović.

On je kazao da je minula noć sa zabranom kretanja prošla očekivano dobro, da je bilo samo pojedinih slučajeva nepoštovanja zabrane izlaska iz kuća.

 

Autor: Portal Media Press Srbija