Share
457 potvrđeno obolelih u Srbiji, u Nišu nove žrtve virusa

457 potvrđeno obolelih u Srbiji, u Nišu nove žrtve virusa

Do četvrtka do 15 sati u Srbiji je registrovano 457 obolelih od korona virusa. U Nišu se u poslednja 24 sata broj preminulih, nažalost, uvećao.

Klinički centar Niš; foto: Portal Media Press Srbija

U Nišu je, posle dr Biljane Ljumović, ginekologa niškog Doma zdravlja koja je prva u gradu preminula od opake bolesti, korona virus nastavio da uzima svoj danak. Potvrđena je smrt još jedne obolele žene B.P. rođene 1958., koja je bila hospitalizovana i na respiratoru. Preminula je u sredu oko 18 sati.

Na istoj klinici, pre nje, preminula su, kako smo saznali još dva pacijenta, Z.M., i I.A. ali je Klinički centar utvrdio da se ne radi o korona virusu, a na pitanje koje smo im uputili mejlom da li su ta dva preminula testirana na virus ili ne, te da li su bili na respiratorima, nisu odgovorili.

Gotovo izvesno je, međutim, da je u sredu uveče od posledica korone preminuo i D.M., 52 godine star trombonista, penzionisani član vojnog orkestra, koji je bio angažovan u Simfonijskom orkestru za određene koncerte. Prema informacijama koje smo nezvanično dobili, pre ove infekcije čovek nije imao nikakvih većih zdravstvenih tegoba. Njegova smrt još uvek nije potvrđena od strane Kliničkog centra Niš.

Epidemiolozi i lekari koji su se danas na redovnoj konferenciji za medije u Vladi Srbije obratili nisu potvrdili ali nisu ni negirali da bi se prema gradovima najteže pogođenim korona virusom, pre svega Beogradu, Nišu i Valjevu mogle doneti neke postrožene mere predostrožnosti, kakve su ovih dana zvanično i nezvanično pominjane, kao što je potpuna izolacija na određeni period,

Sa druge strane, danas je potvrđeno da i Grad Niš, kao što je već Beograd učinio na beogradskom Sajmu, sprema privremenu bolnicu sa većim smeštajnim kapacitetima u niškoj Hali Čair. Kako su za RTS izjavili Darko Bulatović, gradonačelnik Niša i Žarko Ranković, ta improvizovana bolnica će imati preko 1000 kreveta.

Građanima se i dalje upućuje apel da se pridržavaju saveta stručnjaka da ne izlaze napolje i poštuju sve predložene mere za suzbijanje širenja virusa COVID -19.

 

Autor: I. P.

Izvor: Radiocity.rs