Share
Novi podaci: U Srbiji potvrđeno 454 slučaja korona virusa

Novi podaci: U Srbiji potvrđeno 454 slučaja korona virusa

U Srbiji je potvrđeno 454 slučaja korona virusa.

Prema zvaničnim podacima, broj zaraženih korona virusom u SAD premašio je broj slučajeva u Kini, Italiji, Španiji, zemljama koje su do skoro bile najviše pogođene pandemijom i ovog jutra drastično je prešao 85.000.

Na sajtu Covid19.rs izašao je i spisak sa brojem obolelih po gradovima. Na tom spisku se vidi da Beograd ima ubedljivo najviše zaraženih i to čak 173, dok su iza njega Valjevo sa 42 i Niš sa 38 pacijenata. Slede Ćuprija sa 25, Kragujevac i Kruševac po 12, Čačak sa 11 dok ostali gradovi imaju manje od 10 zaraženih.

Sudija Prekršajnog suda u Leskovcu izrekao je novčane kazne u iznosu od 50.000 dinara za šest osoba koje je policija tokom prethodna dva dana zatekla na ulicama za vreme zabrane kretanja na javnom mestu. U Leskovcu je izrečena novčana kazna za osobe starosti 80, 73, 70, 67 i 45 godina, i u Lebanu za osobu starosti 78 godina, saopštila je Policijska uprava Leskovac.

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine (KCV) trenutno se leči 20 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa Kovid- 19, od čega je petoro u izuzetno teškom stanju i njihovo lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije, saopštio je KCV.

 

Izvor: Srbijadanas.com