Share
U jeku epidemije: 2.000 radnika niške firme punim autobusima na posao!

U jeku epidemije: 2.000 radnika niške firme punim autobusima na posao!

Uprkos vanrednoj situaciji i merama zbog pandemije korona virusa koje podrazumevaju između ostalog i zabranu okupljanja više od 5 ljudi, oko 2.000 radnika fabrike Olimpias u Nišu, koja posluje za italijanski Beneton, na posao odlazi punim autobusima, saznaju Novosti.

Foto ilustracija

Usled novonastale situacije radnici su primorani da koriste organizovani prevoz, ali su autobusi puni, a adekvatnu zaštitu za nemaju. Maske su sašili, svako je, kažu, dobio po dve, ali se kuburi sa rukavicama, kao i sa sredstvima za dezinfekciju.

Sa strahom svakog jutra krećemo na posao. Autobus je pun, snalazimo se kako umemo, navučemo preko glave kapuljače, oblačimo rolke pa pokrijemo usta. Maske smo sami sašili od tkanine, svako je u fabrici uzeo po dve i po jedan par rukavica. Nemamo ni sredstvo za dezinfekciju, a mnogi su jutros korisitli i zimske rukavice. Ovo je sve nehumano što nam rade, priča jedan od radnika ove fabrike.

On se nada da će i Olimpias poput drugih fabrika u Nišu obustaviti rad dok ne prođe situacija koja zadesila celu zemlju i svet.

„Ranije smo mogli i peške na posao pošto je u centru grada maltene, ili da biramo neki drugi način prevoza, a sada je fabrika angažovala prevoz i to nam je jedina opcija“, dodaje ovaj radnik iz Niša.

Iz ove fabrike redakcija beogradskog lista nije uspela da dobije odgovor da li će se i kada obustaviti rad fabrike.

 

Izvor: Novosti.rs