Share
Tiodorović: Devet zdravstvenih radnika u Nišu zaraženo virusom, hala Čair spremna

Tiodorović: Devet zdravstvenih radnika u Nišu zaraženo virusom, hala Čair spremna

Devet zdravstvenih radnika u Nišu je pozitivno na koronavirus, a trenutno je u samoizolaciji njih 32, kaže epidemiolog Branislav Tiodorović. On je rekao da se svi dobro osećaju i naglasio da nema dokaza da se neko od pacijenata u bolnici zarazio od lekara.

Klinički centar Niš; foto: Portal Media Press Srbija

Epidemilog za Portal Media Press Srbija kaže da je hala Čair u Nišu od danas spremna da primi pacijente, a da je njen kapacitet 250 ili 260 pacijenata.

Branislav Tiodorović, epidemilog; foto: Tanjug

Naglašava i da se broj pacijenata obolelih od korona virusa u Kliničkom centru Niš menja iz sata u sat, te da je noćas 17 njih bilo na respiratorima, a da ih je ukupno 35 hospitalizovanih.

Tiodorović napominje da je sada i Dom zdravlja deo sistema, te da on učestvuje u selekciji pacijenata, odnosno o tome koji će ići u bolnicu ili kući.

Dodaje i da nam je u narednom periodu potrebna čelična disciplina i odgovornost kako bi se smanjilo širenje virusa i pritisak na zdravstveni sistem. Pad broja zaraženih od krona virusa u poslednja dva dana vidi kao pauzu, a ne optimizam i navodi da se očekuje značajno povećanje broja obolelih kako se budemo približavali kraju ove nedelje.

 

Izvor: Tvzonaplus.rs