Share
Niš: U Halu Čair smešteni prvi oboleli od korona virusa

Niš: U Halu Čair smešteni prvi oboleli od korona virusa

U privremenu bolnicu za lečenje lakše obolelih od korona virusa u hali Sportskog centra „Čair“ u Nišu u toku popodneva primljena su prva četiri pacijenta, od kojih su tri kineski državljani.

Hala „Čair“ Niš; foto: Portal Media Press Srbija

Koordinator Kliničkog centra za privremenu bolnicu u „Čairu“ doktor Goran Stanojević rekao je za „Blic“ da se u toku večeri očekuje prijem još jednog broja obolelih.

„Trojica kineskih državljana i naš državljanin testirani su na Infektivnoj klinici u Nišu gde je utvrđeno da su kovid pozitivni i primljeni su u privremenu bolnicu u Čairu sa lakšom kliničkom slikom“, izjavio je Stanojević.

On je rekao da je testom potvrđeno prisustvo virusa kovid-19, a pacijenti imaju temperaturu do 38 stepeni Celzuijusa i lagane, blage tegobe gornjih respiratornih organa ili su pozitivni na virus i potpuno asimptomatični.

U hali „Čair“ nalazi se ukupno 256 kreveta za prijem lakših pacijenata obolelih od korona virusa, dok će o obolelima brinuti ukupno 90 sestara i 18 lekara.

Vojska Srbije opremanje „Čaira“ završila je krajem prošle nedelje, a pored kreveta, tu se sada nalaze i ambulante, trpezarije, sanitarne prostorije.

U „Čairu“ su pacijentima na raspolaganju i biblioteka, tv sala, prostor za bavljenje rekreativnim aktivnostima.

Hranu za obolele pripremaće zaposleni u kuhinji Studentskog centra, a grad Niš obezbedio je 100.000 pribora za jelo za jednokratnu upotrebu.

 

Izvor: Danas.rs