Share
54 zdravstvena radnika u Nišu obolela od korona virusa

54 zdravstvena radnika u Nišu obolela od korona virusa

Na području Nišavskog okruga do juče je testirano ukupno 280 zaposlenih u zdravstvenim ustanovama, a korona virus je potvrđen kod 54 lica, od kojih su 29 lekari, 18 medicinske sestre, a sedam osoba koje nisu zdravstveni radnici, ali rade u zdravstvenim ustanovama, izjavila je danas zamenica direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević.

Klinički centar Niš; foto: Portal Media Press Srbija

Ona je na konferenciji za medije republičkog Kriznog štaba rekla da je najviše pozitivnih na korona virus u Kliničkom centru Niš – 27, u Domu zdravlja Niš ih je sedmoro.

Ona je na konferenciji za medije republičkog Kriznog štaba rekla da je najviše pozitivnih na korona virus u Kliničkom centru Niš – 27, u Domu zdravlja Niš ih je sedmoro, Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Niš troje, u Specijalnoj psihijatrijskog bolnici “Toponici” dvoje, u Institut “Radon” u Niškoj Banji i Domu zdravlja Aleksinac po jedan, a ukupno šest u drugim zdravstvenim ustanovama na području Nišavskog okruga.

“Zbog teže kliničke slike hospitalizovano je pet zdravstvenih radnika, četvoro ih je u privremenoj bolnici u “Čairu”, a 32 zdravstvena radnika su u izolaciji i čekaju rezultate drugo testa, pošto prvi bio negativan. Ukoliko i drugi test bude negativan, mogu da se vrate na posao”, kazala je Kisić Tepavčević.

Epidemilog Predrag Kon rekao je na konferenciji Kriznog štaba da je do pre dva dana u Nišu korona virus laboratorijski potvrđen kod 90 osoba.

U Kliničkom centru Niš je do danas do 15,30 časova hospitalizovano 47 pacijenata sa potvrđenim korona virusom, dok je 21 pacijent sa lakom kliničkom slikom ili bez simptoma, hospitalizovan u privremenoj bolnici u “Čairu”, saopštio je KC Niš.

U saopštenju se navodi da je, od ukupnog broja hospitalizovanih pacijenata, 17 priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

 

Autor: Portal Media Press Srbija