Share
Korona odnela čuvenog srpskog hirurga: Doktor Miodrag Lazić izgubio bitku sa virusom

Korona odnela čuvenog srpskog hirurga: Doktor Miodrag Lazić izgubio bitku sa virusom

Otac urgentne medicine, koji je spasio nebrojano mnogo života tokom ratnih devedesetih godina prošlog veka je preminuo posle borbe sa zarazom

dr Miodrag Lazić 

Čuveni srpski hirurg, lekar niškog Kliničkog centra dr Miodrag Lazić preminuo je od posledica virusa korona, saznaju “Novosti”.

Otac urgentne medicine, koji je spasio nebrojano mnogo života tokom ratnih devedesetih godina prošlog veka je, kako smo pre pet dana pisali zbog teškog zdravstvenog stanja bio priključen na kiseonik. On je posle teške borbe, nažalost izgubio bitku sa opakim virusom.

Otišao je najbolji među nama. Veliki čovek za života, od danas legenda o kojoj će generacije pripovedati. Najbolji srpski sin, čovek koji je zadužio ovu zemlju i pokolenja. Prim. Dr Miodrag Lazić. Počivaj u miru dragi prijatelju. Žal je prevelika – napisao je prijatelj čuvenog lekara Bojan Jovanović.

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije objavio je informaciju o tome da je preminuo dr Miodrag Lazić, specijalista hirurgije iz Niša. Prethodno je objavljeno da je bio pozitivan na COVID 19 i da je vodio borbu protiv virusa.

Od COVID19 je danas preminuo dr Miodrag Lazić, specijalista hirurgije iz Niša. Neka mu je večna slava i pokoj duši. Molimo sve lekare u Srbiji da u sredu 15. 04. 2020. godine u 10 časova minutom ćutanja odaju počast i ovom našem preminulom kolegi. Žrtve ne smeju ostati bezimene! Brinite o svojim lekarima da bi oni brinuli o vama – saopštili su iz Sindikata na svom Fejsbuk profilu.

Ratni hirurg dr Miodrag Lazić (65), inače direktor Urgentnog centra u Nišu, kao dobrovoljac učestvovao je u odbrani Republike Srpske gde se istakao hrabrošću i požrtvovanošću.

 

 

Izvori: Novosti.rs, Telegraf.rs