Share
Koronom zaraženo četvoro dece u Nišu

Koronom zaraženo četvoro dece u Nišu

Na Dečjoj internoj klinici u Nišu smešteno je četvoro dece obolele od korona virusa, a epidemiolog Branislav Tidorović je rekao da deca dolaze iz porodica u kojima je neko pozitivan na koronu.

Klinika za dečje interne bolesti Niš; foto: Portal Media Press Srbija

“Ta deca imaju lakšu kliničku sliku, neki čak nemaju ni temperaturu. Ipak, moramo pratiti njihovo stanje i njima pedijatri posebno moraju da posvete pažnju “, rekao Tiodorović za TV Prva.

On je naveo kako se razmišlja da se na toj klinici, za svaki slučaj, oslobodi i određen broj kreveta za prihvat dece koja će se eventualno zaraziti korona virusom.

Tiodorović je napomenuo da “u ovom trenutno to još nije potrebno”.

Tri bebe i 32 mališana leče se u kovid bolnici “Mišović”

U kovid bolnici “DR Dragiša Mišović” trenutno se leče 32 mališana i tri bebe zaražene korona virusom.

Prema poslednjim podacima, u toj bolnici su i četiri porodilje, od čega su dve pozitivne, zatim šest pozitivnih trudnica i 21 majka koje takođe imaju virus kovid-19, kažu u toj bolnici za Tanjug.

Član Kriznog štaba, imunolog Srđa Janković iz dečje klinike u Tiršovoj, rekao je ranije danas da je kod dece klinička slika veoma blaga, ali da postoji vrlo mala verovatnoća da se i kod dece ipak javi teža klinička slika.

“Kada se zarazi veliki broj ljudi, onda viđamo u svetu, kod nas srećom ne za sada, ali u svetu postoje i teže obolela deca, čak i deca u životnoj opasnosti”, rekao je Janković na pres konferenciji.

 

 

Izvor: Rtv.rs