Share

Zatvara se privremena bolnica ‘Čair’: Studentski centar i dalje otvoren

Privreman bolnica “Čair” se zatvora zbog manjeg broja bolesnika zaraženih virusom korona i bolje epidemiloške slike na jugu Srbiju, rečeno je na sednici Kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug održane u Nišu.

Nedimović, Krizni štab za Nišavski i Toplički okrug; Foto: Grad Niš

“Privremena bolnica u hali “Čair” stavlja se u stanje mirovanja. To ne znači da je sve gotovo, samo da lakše dišemo. Tridesetak pacijenata iz Čaira se prebacuje u Studentski centar”, rekao je Ministar poljoprivrede i predsednik Kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug Branislav Nedimović.

Tokom dana biće stručne ruske ekipe i Vojske Srbije dezinfikovaće halu Čair i susedne objekte.

“Hala Čair će danas biti ispražnjena, dezinfikovana i konzervirana, a preostali pacijenti premešteni u druge privremene bolnice. Testova ima dovoljno, sve neophodne opreme takođe, a samo u KC Niš ima dovoljno mesta za smeštaj novih pacijenata, ukoliko to bude bilo potrebno”, rekao je Nedimović.

Covid ekipe u privremenoj bolnici Čair; Foto: M.A. SC Čair

Nedimović je istako i da za razliku od prošle nedelje, kada je u Kliničkom centru Niš bilo 70 slobodnih kreveta, jutros su u toj ustanovi bile 282 slobodne postelje.

I dalje imamo priliv pacijenata, ali situacija dosta bolja, rekao je ministar i dodao da to pokazuju i jučerašnji rezultati testiranja u Nišu, gde je bilo 6,25 odsto pozitivnih u odnosu na ukupan broj testiranih”, izjavio je Nedimović.

 

Izvor: Novinarionline.com