Share
FK Radnički Niš danas obeležava 97 godina postojanja

FK Radnički Niš danas obeležava 97 godina postojanja

Fudbalski klub Radnički, ponos grada Niša, danas obeležava 97 godina svog postojanja.

Stadion FK Radnički Niš; Foto: Portal Media Press Srbija

Za tih 97 godina Radnički je prolazio kroz razne faze. Bio je osporavan, uzdizao se, padao, postao hit evropskog fudbala, pa ponovo pao, da bi u poslednjih nekoliko godina stao na noge, očvrsnuo na svim nivoima, krenuo krupnim koracima ka renesansi i dva puta izašao na međunarodnu scenu.

Prvi čovek kluba Ivica Tončev poslao je poruku navijačima i simpatizerima Radničkog, kao i sportskoj javnosti u Srbiji.

Danas obeležavamo 97. rođendan uprkos teškoj situaciji u kojoj se nalazi naša zemlja. Sada nije vreme za proslavu, ali biće vremena i za to. Sada svi pre svega moramo biti odgovorni prema sebi i drugima i poštovati državne mere i proslaviti 97. rođendan u svojim kućama.

Istorija Radničkog pokazuje da život čine i usponi i padovi, ali da je najbitnije da i posle pada ustanemo i damo sve od sebe da pobedimo i budemo bolji. Tako ćemo pobediti i ovu pandemiju – zajedničkim naporom i sa verom u bolju budućnost. Uostalom istorija Radničkog i juga Srbije je neraskidivo povezana skoro jedan vek, tako da smo i u dobru i u lošem zajedno. Nakon pobede nad pandemijom možemo slaviti i rođendan i nastaviti sa svojim ciljem – vraćanjem Radničkog na stare staze slave – rekao je Tončev.

Poruku povodom 97. rođendana kluba poslao je i vršilac dužnosti predsednika Dragan Marković.

Danas je veliki dan za Fudbalski klub Radnički, koji proslavlja 97 godina od svog osnivanja. Zbog aktuelne situacije i borbe sa pamdemijom koronavirusa, nismo u mogućnosti da na pravi način obeležimo ovaj dan.

U ime rukovodstva kluba želim da čestitam 97. rođendan našim aktuelnim i bivšim igračima i trenerima, Meraklijama, Nišlijama i svima onima kojima je Radnički u srcu. Sada je vreme da poštujemo mere države, ali kada sve ovo prođe, okupićemo se i na simboličan način obeležiti ovaj važan datum.

Radnički je kroz svoju istoriju prolazio kroz različite faze, ali je uvek ostao simbol Niša i juga Srbije. Cilj rukovodstva kluba bio je da Radnički vrati tamo gde pripada u srpskom fudbalu i smatram da smo za ove tri i po godine uspeli u tome. Aktuelni smo vicešampioni države, dva puta smo izašli na međunarodnu scenu, a velika želja nam je da u narednom periodu u Niš donesemo i jedan trofej – izjavio je Marković.

 

Autor: Portal Media Press Srbija