Share
Fondacija Novak Đoković počela sa dopremanjem medicinske opreme zdravstvenim centrima širom Srbije

Fondacija Novak Đoković počela sa dopremanjem medicinske opreme zdravstvenim centrima širom Srbije

Fondacija Novak Đoković započela je dopremanje medicinske opreme zdravstvenim ustanovama koje leče pacijente od COVID-19 virusa. Prva pristigla medicinska oprema, u vidu četiri respiratora i 20 kliničkih monitora za praćenje stanja pacijenata, donirana je Kliničkom centru u Kragujevcu, kako bi olakšala napore lekara i zdravstvenih radnika koji se bore protiv COVID-19.

Novak Đoković; Foto: Jelena Ivanović

U dogovoru sa nadležnim državnim institucijama, najvredniji deo donacije, CT SCAN sa svom dodatnom opremom i četiri aparata za neinvazivnu ventilaciju uz veliki broj setova, biće raspoređeni Infektivnoj klinici u Beogradu i Klinici za Pulmologiju KCS, s obzirom da se najteže oboleli pacijenti od ovog virusa leče u navedenim ustanovama. U sklopu donacija, Kliničkom centru u Kosovskoj Mitrovici biće dopremljena dva respiratora.

Jelena i Novak Đoković

“Trudili smo se da prikupimo informacije šta je najpotrebnije medicinskim ustanovama, ne samo u Beogradu nego i u onim gradovima u Srbiji gde su takođe bila žarišta, kao i da nabavimo najkvalitetniju dostupnu opremu. Nastavljamo i dalje da pratimo situaciju. Još jednom izražavamo veliku zahvalnost svim zdravstvenim radnicima na ogromnom požrtvovanju i danonoćnom radu da bi svi pacijenti bili zbrinuti, lečeni i uspešno izlečeni”, izjavila je Jelena Đoković globalna direktorka i ko-osnivač Fondacije Novak Đoković.

Jelena Đoković; Foto: Jelena Ivanović

U narednim danima Fondacija će isporučiti neophodnu medicinsku opemu i drugim COVID centrima širom Srbije koja uključuje još 10 respiratora, rendgen aparate, monitore za vitalne funkcije, specijalne klompe i drugu opremu koja će biti raspoređena u skladu sa potrebama tih zdravstvenih ustanova.

 

Autor: Portal Media Press Srbija