Share
‘Snežna kraljica’ niškog Pozorišta lutaka otvara sarajevski Festival dječije umjetnosti

‘Snežna kraljica’ niškog Pozorišta lutaka otvara sarajevski Festival dječije umjetnosti

Predstava „Snežna kraljica“ Pozorišta lutaka Niš otvara Šesti festival dječije umjetnosti (FEDU) koji se održava od 3. do 7. maja i koji se ove godine zbog aktuelne pandemije iz pozorišnih sala seli na internet. 

Zvaničan plakat festivala

Reč je o festivalu internacionalnog karaktera koji neguje autorski izraz za decu i mlade, afirmiše sve grane umetnosti i razvija ljubav prema stvaralaštvu kod najmlađe populacije. Obuhvata dramsko, literarno, likovno i muzičko stvaralaštvo.

U dramskom takmičarskom programu naći će se sedam predstava pozorišta iz regiona. Svečano otvaranje festivala održaće se u nedelju 3. maja u 11 časova prikazvanjem predstave „Snežna kraljica“ koju će gledaoci moći da vide još jednom istog dana u 19 časova.

Autorski tim predstave „Snežna kraljica“: režija i scenografija Zoran Lozančić i Jelena Đorđević, dramatizacija Radan Radović, idejne skice Erika Janović, kreacija i izrada lutaka Dušan Stanković i Dragani Đurić, kompjuterska animacija Aleksandar Dević.

Uloge tumače: Aleksandra Pavlović, Jelena Đorđević, Svetlana Mihajlović, Mladen Milojković, Uroš Milojević, Slobodan Miljković, Marija Cvetković i Tatjana Milenković.

Svi programi će biti dostupni na onlajn platformama Festivala: na Fejsbuk strani, Jutjub kanalu i sajtu www.fedu.ba.

Udruženje „FANI“ kao organizator festivala poziva sve gledaoce da glas za predstavu koja im se najviše sviđa pošalju putem mesindžera ili na mejl info@fedu.ba.

 

Foto: Pozorište lutaka Niš

Autor: Portal Media Press Srbija