Share
Inicijativa: Akcija ‘Bukom protiv diktature’ od večeras sa ulica i ispred zgrada

Inicijativa: Akcija ‘Bukom protiv diktature’ od večeras sa ulica i ispred zgrada

Inicijativa Ne davimo Beograd pozvala je građane Srbije da u ponedeljak 4. maja u 20.05 izađu na ulice ispred svojih zgrada, kuća i ulaza i da odatle prave Buku protiv diktature.

Grad Niš; Foto: M. G. Mitrović

“Pozivamo građane da poštuju mere opreza, pokažu odgovornost, nose maske i rukavice, drže distancu, ali i naprave buku i pokažu odlučnost u borbi protiv diktature”, navodi se u pozivu Inicijative Ne davimo Beograd.

Oni su dodali da se prethodnih dana moglo videti da zakon i policijski čas ne važe za sve građane, već da je nekima dozvoljeno da zloupotrebljavaju policijski čas za kampanju Srpske napredne stranke i da sa krovova stambenih zgrada demonstriraju silu.

“Poručujemo im da ne damo svoje krovove, ne damo svoje ulaze, ne damo svoje ulice, ne damo svoje gradove. Poručujemo da ćemo se boriti za slobodnu, solidarnu i demokratsku Srbiju”, piše u pozivu Inicijative.

Inicijativa Ne davimo Beograd u pozivu je podsetila da se prethodnih dana dogodila neverovatna situacija da vlast protestuje protiv nezadovoljstva građana.

 

Izvor: Beta.rs