Share
Incident u Skupštini: Obradovića izneli iz parlamenta, duvao u pištaljku urlao i vukao zastavu

Incident u Skupštini: Obradovića izneli iz parlamenta, duvao u pištaljku urlao i vukao zastavu

Predsednica Skupštine Maja Gojković izrekla je dve opomene Obradoviću, posle čega mu je oduzela reč i isključila ga sa sednice

Predsednika pokreta Dveri Boška Obradovića skupštinsko obezbeđenje iznelo je danas iz sale za sednice, nakon što je, na početku sednice, ušao u salu za zasedanja i poceo da duva u pištaljku, pored govornice, a potom odbio da napusti zasedanje.

Obradović nije želeo da napusti salu, iako ga je predsednica parlamenta isključila sa sednice i popeo se na mesto predsedavajućeg, gde mu je obezbeđnje prišlo, kako bi ga udaljilo iz sale.

Kako nije želeo da izađe, obezbeđenje ga je na kraju iznelo iz sale, a Obradović se u jednom trenutku uhvatio za zastavu, koju je počeo da vuče sa sobom, ali ju je obezbeđenje uzelo i vratilo na mesto.

Predsednica Skupštine Maja Gojković je pre toga izrekla dve opomene Obradoviću, posle čega mu je oduzela reč i isključila ga sa sednice.

Boško Obradović

Gojković je potom odredila pauzu, kako bi obezbeđenje izvelo Obradovića.

On nije hteo da napusti salu, nastavio je da zviždi i da viče “dole vlada” i “dole Vučić”, a sve vreme je stajao pored šefa srpske diplomatije Ivice Dačića.

Obradović se sada obraća novinarima u holu. Poziva građane na pobunu i narodni ustanak javlja izveštač “Novosti”.

On je tokom svog govora u holu Narodne skupštine optužio Vučića i Stefanovića da vode narko kartel i trguju oružjem.

 

Foto: Tanjug.rs

Izvor: Novosti.rs