Share
Otkazuju se sva turistička putovanja do 31. maja

Otkazuju se sva turistička putovanja do 31. maja

Turističkim agencijama stigla nova preporuka

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (JUTA) poslala je preporuku svim agencijama članicama da se putovanja otkažu do 31. maja.

Predstavnici turističkih agencija, podsetimo, ranije su odlučili su da se usklade sa merama vanrednog stanja u Srbiji i da otkažu zakazana putovanja do 15. maja. Međutim, sada je ta odluka produžena do kraja meseca.

Kako se saznaje, razlog za ovu odluku je činjenica da trenutno ne postoji način za realizaciju putovanja.

Jednostavno ne vidimo način da se realizuju putovanja. Čak iako se otvori avio-saobraćaj, ako ostane pravilo karantina, neće biti turističkih putovanja – rekao je direktor Jute.

Prema njegovim rečima, pitanje je da li će moći da se zakazuju putovanja i do 15. juna.

Podsetimo, Vlada je donela uredbu koja predviđa da vrednosni vaučer za ceo iznos aranžmana bude osiguran polisom osiguravajuće kuće, bez obzira da li je isplaćen do kraja, ako je plaćanje ugovoreno na mesečne rate.

Do sada je,rezervisano 240.000 turističkih aranžmana. Od tog broja 10.000 se odnosi na Italiju kojoj je uplaćeno tri miliona evra.

Ukupna vrednost svih rezervisanih aranžmana je oko 150 miliona evra. Najveći deo od toga se odnosi na Grčku, Tursku i Egipat, a manji na Španiju, Italiju, Crnu Goru i Bugarsku.

 

Izvor: Telegraf.rs